Amalfikust met kinderen

Amalfikust met kinderen: 10 top bezienswaardigheden!

Een bezoek aan de Amalfikust met kinderen is zeker een aanrader! Je hebt er prachtige dorpjes, mooie stranden en leuke eilanden die je kunt bezoeken. Helaas zijn er verder er niet veel echte activiteiten die voor kinderen geschikt zijn te doen. Je kunt de Amalfikust ook prima in een dagtrip bezoeken vanuit de stad Napels als je een stedentrip naar deze plaats maakt. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden rondom de Amalfikust met kinderen op een rij. 

Amalfikust met kinderen
Amalfikust met kinderen

Amalfikust met kinderen #1+2: Sorrento en Amalfi

Sorrento behoort dan wel niet helemaal tot de Amalfikust, toch is het één van de populairste plaatsen uit de regio. Het is leuk om in deze plaats het historische centrum (Cape Sorrento) te bezoeken. Je vindt hier veel middeleeuwse gebouwen en het bekendste plein van de stad is Piazza Tasso. Hier heb je veel terrasjes en kun je prima een lekker ijsje eten met je kinderen. 

Vanuit de haven van Sorrento vertrekken er ook dagelijks boten naar de eilanden Capri en Ischia en ook naar de grote stad Napels. Je kunt vanaf Sorrento daarom ook verschillende boottours boeken. De plaats is ook de hoofdstad van de citroenen en de stad staat bekend om zijn alcoholische drankje Limoncello.  

Een andere populaire plaats aan de Amalfikust is de plaats Amalfi. Dit is de grootste plaats aan deze kust en ook in deze plaats is het leuk om een dagje naar toe te gaan. Bezoek de gezellige binnenstad in de vroege ochtend als het nog niet zo warm is en breng een bezoek aan de bekende kathedraal en drink een drankje op één van de vele terrassen. Stijgen de temperaturen bezoek dan de populaire stranden van Amalfi. Amalfi heeft zowel kiezel- als zandstranden. 

Amalfikust met kinderen #3+4: Positano en Ravello

Je hebt nog een aantal leuke plaatsen die het bezoeken waard zijn tijdens een vakantie aan de Amalfikust met kinderen. Zo heb je Positano dat tegen de berg aangebouwd is. Bezoek de opvallende gele kerk in het dorpje en verken Grotta di Smeraldo. Dit is een grot met intens blauw water. Loop je wat hoger het dorp in, dan kun je uit verschillende hoeken prachtige foto’s maken van het dorpje en de zee. 

Positano wordt zeker in de zomermaanden enorm druk bezocht en dan is er amper nog een parkeerplaats in het dorp beschikbaar. Het is daarom slim om het dorp al vroeg in de ochtend te bezoeken. Dan is het ook nog niet zo warm. Loop in de ochtend lekker door de smalle steegjes en langs de kleurrijke gevels en bezoek ook zeker met kinderen het mooie zandstrand van het dorp.

Een ander dorp dat zeker een bezoek waard is tijdens jullie vakantie aan de Amalfikust is Ravello. Ravello ligt hoog in de bergen (en dus niet aan het strand) en vanuit dit dorp heb je een prachtig uitzicht over de Amalfikust. In Ravello heb je ook veel kunstenaars zitten die vanuit dit dorp inspiratie opdoen voor hun kunstwerken. 

Je kunt in dit dorpje prachtig wandelen langs mooie villa’s en hele kleurrijke tuinen. Bezoek bijvoorbeeld de tuinen van Villa Cimbrone en maak hier talloze foto’s van de prachtige omgeving en vele beelden die er in de tuin staan. Je hebt hier ook een fantastisch uitzicht over de kust. Overigens kun je langs de Amalfikust op veel verschillende plekken prachtige wandelingen maken met je kinderen. Lees de blog Wandelen langs de Amalfikust eens voor verschillende wandelopties.

Amalfikust met kinderen
Amalfikust met kinderen

Amalfikust met kinderen #5: stranden

De meeste gezinnen bezoeken de Amalfikust met kinderen mede vanwege de vele stranden die je hier vindt. Veel van deze stranden zijn behoorlijk druk in de zomer en er zijn twee plekken waar het een stuk minder druk is om op het strand te liggen en waar je prima een dagje naar toe kunt gaan. 

Minori is de eerste plaats waar je prima naar het strand kunt gaan met je gezin. Je hebt bij Minori zowel een zandstrand als een strand met kleine steentjes en je loopt vanuit het plaatsje zo het strand op. Hierdoor is het ook heel makkelijk om in de buurt van het strand tussen de middag te lunchen. Er zijn verschillende restaurants in het plaatsje te vinden en er zijn ook verschillende supermarkten waar je wat te eten en te drinken kunt halen. 

Een ander strand wat je prima kunt bezoeken met kinderen zijn de stranden van Maiori. Vanuit Minori is het ongeveer een kwartiertje lopen naar deze stranden van deze plaats. Ook hier heb je weer alle faciliteiten tot je beschikking qua bedjes, parasols en horecagelegenheden. Uiteraard is het op beide stranden in de zomer druk, maar nog niet zo druk als in veel andere plaatsen in de regio. 

Amalfikust met kinderen #6+7: Capri en Ischia

Vanuit verschillende plaatsen (Amalfi, Sorrento, Positano) is het mogelijk om een excursie van een dag te boeken naar de eilanden van Capri en Ischia. Zo heb je op het eiland Capri prachtige rotsen, grotten en adembenemende uitzichten vanaf het eiland. Ook zie je er veel grote jachten liggen in de haven van het eiland, omdat er ook in de avonduren flink gefeest wordt op het eiland. 

Je kunt op Capri vanaf Piazza Vittoria met de stoeltjeslift de berg Solaro op om daar op bijna 600 meter te genieten van een prachtig uitzicht over de baai van Napels. Kleine kinderen kunnen op de schoot bij de ouders (de stoeltjes zijn voor 1 persoon) en wat oudere kinderen kunnen alleen in de stoeltjeslift. Het duurt ongeveer 12 minuten voordat je boven bent. De grote rotsen in de zee zien er prachtig uit. Houdt er wel rekening mee dat je in Capri niet echt naar het strand kunt gaan. Wel wordt er op de georganiseerde boottours gesnorkeld rondom het eiland van Capri. 

Het eiland Ischia staat bekend als het groene eiland. Dit eiland heeft wel meerdere mooie stranden die je kunt bezoeken en ook vanuit verschillende plaatsen gaan er tours naar het eiland toe. Kijk in de grote plaatsen in de haven wat het aanbod is aan tours en kijk dan wat je leuk lijkt om te doen rondom de Amalfikust met kinderen. 

Amalfikust met kinderen
Amalfikust met kinderen

Amalfikust met kinderen #8+9+10: Dagje Napels, Vesuvius of Pompeij

Je kunt vanuit de Amalfikust prima een dagtrip maken naar verschillende bezienswaardigheden in de buurt. Zo ligt Napels op ongeveer een uur rijden van de Amalfikust. Napels is een rauwe stad, waar je een fietstocht door het centrum kunt boeken langs verschillende bezienswaardigheden in het centrum. Daarnaast kun je er kastelen bezoeken, is er een dierentuin en een pretpark en kun je met je kinderen ook een bezoek brengen aan een waterpark. Wij schreven over deze stad de blog Napels met kinderen

Daarnaast is het leuk om de vulkaan de Vesuvius te bezoeken. Deze vulkaan ligt ook op ongeveer een uur rijden van de Amalfikust en is eventueel te combineren met een bezoek aan Napels. De vulkaan is ongeveer 1300 meter hoog en je hebt tijdens het lopen naar boven (ongeveer 30 minuten naar boven) een mooi uitzicht over de Amalfikust.

De laatste grote bezienswaardigheid in de buurt van de Amalfikust is Pompeij. Deze ligt op ongeveer drie kwartier rijden van de Amalfikust en ook deze bezienswaardigheid is prima te combineren met één van de andere hierboven beschreven bezienswaardigheden. Je vindt hier nog de resten van de oude Romeinse stad, die jarenlang bedolven was onder het lava van de vulkaan de Vesuvius. 

Amalfikust met kinderen
Amalfikust met kinderen

Waar overnachten aan de Amalfikust met kinderen?

Je kunt aan de Amalfikust met kinderen prima overnachten. We zetten een aantal goede opties op een rij in Sorrento en de overige plaatsen aan de Amalfikust. 

Sorrento:

Budget hotel: Ambrosio Relais

Middenklasse hotel: Casa Dominova de Luxe

Luxe hotel: Hilton Sorrento Palace

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Sorrento even hier.

Overige plaatsen aan de Amalfikust: al deze accommodaties hebben een zwembad en scoren een acht of hoger uit vele beoordelingen. 

Budget hotel: Residence Zelzar

Middenklasse hotel: Gala Residence Villa Giovanna

Luxe hotel: Villa Romana Hotel & Spa

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in de regio van de Amalfikust even hier.

Scroll naar boven