Almere met kinderen

Wat kun je in Almere met kinderen allemaal doen? Wij vroegen het ons ook af, maar het blijkt dat er nog behoorlijk wat activiteiten in deze stad in Flevoland te doen zijn, waardoor je hier makkelijk een heel weekend kunt blijven. Almere ligt vrij centraal in Nederland en vanuit Amsterdam ben je in een half uurtje in Almere. We zetten al eens eerder in onze blog Lelystad met kinderen, alle activiteiten in deze stad op een rij en in deze blog doen we het voor de andere grote stad in Flevoland: Almere. Bij deze de leukste activiteiten in Almere met kinderen. 

#1: Fun Forest Almere

Aan de rand van de stad vind je Fun Forest Almere. In Fun Forest Almere klim je in het langste zipline park van Nederland. In totaal zijn er acht verschillende parcours die je kunt beklimmen. Kinderen vanaf 110 cm kunnen al klimmen bij het klimbos in Almere. Ze hebben namelijk twee easy parcours, die speciaal zijn gemaakt voor de jongste kinderen. De eerste route begint op 2,5 meter hoogte en het tweede parcours is al op een hoogte van 5 meter! In totaal mogen deze kinderen twee uur lang klimmen.

Voor kinderen vanaf een lengte van 130 cm kunnen al dan niet onder begeleiding van een volwassenen in totaal zes parcours doen. Deze kinderen mogen drie uur lang klimmen over netten, bruggen en balken om naar de overkant te komen. Bij een van deze parcours van dit klimbos heb je zelfs een zipline van maar liefst 160 meter lang. Het moeilijkste parcours van het klimbos is alleen toegankelijk voor kinderen met een lengte van minimaal 150 cm. 

Klimpark Fun Forest Almere
Klimpark Fun Forest Almere

Het leuke van deze activiteit is dat je als ouders ook prima mee kunt klimmen en dat er ook voor volwassenen voldoende uitdaging is op de verschillende hoogten. Wij hebben dit klimbos ook bezocht met onze dochter en hebben de parcours beklommen voor kinderen met een lengte van 130 cm en dit was super leuk! In totaal hebben we vier parcours beklommen in de drie uur die we tot onze beschikking hadden. 

Wil je meer informatie over dit leuke klimpark in Almere, dan lees onze blog Klimpark Fun Forest Almere, waarin we uitgebreid onze bevindingen over het klimpark beschrijven. 

Kindvriendelijk hotel Almere
Klimpark Fun Forest Almere

#2: Stadslandgoed de Kemphaan

Bij Stadslandgoed de Kemphaan is van alles te doen voor kinderen. Zo vind je er het klimpark Fun Forest op het terrein, maar is het ook mogelijk om aapjes te gaan bekijken bij stichting Aap. Op het Stadslandgoed vind je nog meer dieren, want er is ook een kinderboerderij met geiten, varkens en schapen, die je kunt bezoeken en kinderen kunnen hier met de beesten knuffelen. 

Ook vind je hier Buitencentrum Almeerderhout. Dit centrum ligt in het hart van het natuurgebied Stadsbossen Almere en je kunt hier voor een paar euro spulletjes krijgen om het Kabouterpad te bewandelen in het gebied. Dit Kabouterpad is ongeveer 1,5 kilometer lang en bedoelt voor de jongste kinderen. 

Daarnaast vind je op het terrein ook nog twee restaurants met allebei een groot buitenterras. Bij het pannenkoekenrestaurant zit ook nog een speelhoek voor de kinderen. Kortom je kunt je op het landgoed met alle verschillende activiteiten die hier zijn makkelijk een dag vermaken met het gezin. Wil je meer weten over wat hier allemaal te doen is voor kinderen, kijk even op de website van Stadslandgoed de Kemphaan

#3: Dierenpark Almere Jungle

Het is in Almere met kinderen ook mogelijk om naar een dierenpark te gaan. Dierenpark Almere Jungle is een leuke dierentuin met zowel een gedeelte binnen als buiten. Verwacht hier niet de grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de neushoorn en de leeuw, maar wat kleinere dieren zoals het stokstaartje, de schildpad en de wasbeer. Onze dochter vindt deze dieren vaak juist veel interessanter.

Naast de verschillende dieren die je hier kan bekijken, zijn er ook verschillende spelletjes tussendoor voor kinderen. Zo kunnen kinderen een spel doen waar ze bananen moeten vangen, waar ze een bal door een bepaald gat moeten krijgen (moeilijk uit te leggen) en waar ze de verschillende geluiden van dieren moeten raden. Onze dochter vond deze activiteiten ook erg leuk!

Almere met kinderen

Na afloop kun je in het Jungle Café nog wat drinken en een stukje taart eten. Hier heb je ook een leuke speeltuin zitten voor kinderen. Het was heerlijk weer, dus hier hebben we ook nog een uurtje heerlijk in de zon gezeten en wat gegeten en gedronken. Wij bezochten Dierenpark Almere Jungle in de middag en hebben ons hier prima een paar uurtjes vermaakt.

Dierenpark Almere Jungle is ook te vinden op Stadslandgoed de Kemphaan, dus je kan prima verschillende kinderactiviteiten in Almere combineren. De entree van het dierenpark is erg schappelijk en kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de dieren en de botanische tuin even op de website van het dierenpark. 

Almere met kinderen

Overige kinderactiviteiten Almere

Uiteraard zijn de hierboven vier genoemde activiteiten niet alles wat je in Almere met kinderen kunt doen. We zetten hieronder de overige leukste activiteiten in Almere op een rij!

#4 Oostvaardersplassen: op een kwartier rijden van het centrum van Almere ligt dit natuurgebied. Het park is bekend vanwege zijn dieren zoals runderen, herten en paarden. Je kunt in dit gebied prima wandelen met kinderen en de kortste wandelroute is maar een kilometer. Ook kun je hier met kinderen in het natuurgebied een Kabouterpad bewandelen. 

#5 Trampolinepark Hot Jumping Jack: zoek je een binnenactiviteit in Almere met kinderen wanneer het slecht weer is, dan is dit trampolinepark een leuke optie. Je kunt deze activiteit per uur boeken en wijzelf hebben over het algemeen ook wel genoeg aan een uur springen met onze dochter. Je kunt hier tevens ook Glow in the dark golf spelen met het gezin. 

#6 Crazy Laserland: dit is een nieuw concept voor kinderen vanaf acht jaar. Je kunt hier namelijk in de buitenlucht lasergamen. De infrarood is onschadelijk voor de ogen en werkt gewoon bij daglicht. Je kunt met je wapen zelfs tot 200 meter ver schieten. Kinderen kunnen dus veilig in de buitenlucht een spel spelen met elkaar, zonder bang te zijn dat het schadelijk is. 

#7 Speeleiland de Meridiaan: deze natuurlijke speeltuin vind je in Almere Buiten en kinderen kunnen hier spelen in de natuur op een speeleiland dat is gemaakt van hout, stenen en water. Kinderen hebben de speeltuin ontworpen en kinderen kunnen de houten uitkijktoren beklimmen of het water oversteken over de keien. Houdt er rekening mee dat je een setje droge kleren meeneemt als je dit speeleiland bezoekt. 

Lelystad met kinderen
Lelystad met kinderen

#8 Sail-Today: de stad Almere ligt aan het water en in de zomermaanden kun je bij Sail-Today op allerlei manieren het water op. Zo kunnen kinderen hier met een zeilbootje het water op en ook lessen krijgen in zeilen. Verder zijn er hier mogelijkheden om te kitesurfen, windsurfen en suppen op een SUP board.  

#9 Strand Almere: dit strand heeft een kustlijn van 42 kilometer en ook het grootste catamaranstrand van Europa. Het grootste strand van Almere is het Almeerderstrand. Het strand is ruim opgezet en behoorlijk breed en je kunt zowel op het gras als op het strand zitten. Bij strandrestaurant Poortdok kun je lekker aan het water zitten en een hapje en een drankje doen met het gezin. 

Kindvriendelijk restaurant Almere

Zoek je een kindvriendelijk restaurant in Almere om te eten dan is pannenkoekhuis Smullen en Spelen echt een hele leuke optie! Het concept is dat ouders op het gemak wat kunnen eten en drinken, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in zowel de binnenspeeltuin als de buitenspeeltuin. Wij hebben hier in de avond gedineerd en dit vonden we echt geweldig. Het was een warme zomerse dag, dus we hebben hier heerlijk buiten gegeten op het terras.

Kindvriendelijk restaurant Almere

Onze dochter vermaakte zich uitstekend in de twee speeltuinen en had al snel een paar vriendjes waarmee ze kon spelen. We hadden hier achteraf makkelijk nog veel langer kunnen blijven, maar helaas werd het al laat en moesten we naar huis. Het is ook mogelijk om deze natuurspeeltuin te bezoeken zonder iets te eten en te drinken en dan betaal je een kleine vergoeding voor de entree. Dit is ook een aanrader!

Toch zijn de pannenkoeken die ze hier serveren heerlijk en hebben we echt lekker gegeten. Overigens hebben ze hier ook andere gerechten dan pannenkoeken waar je uit kan kiezen. Kijk op de website van Smullen en Spelen voor meer informatie over de gerechten, de speeltuin en de openingstijden.  

Kindvriendelijk restaurant Almere

Kindvriendelijk hotel Almere

Van der Valk Hotel Almere

Tijdens onze stedentrip naar Almere hebben we overnacht met onze dochter in het van der Valk hotel Almere. Dit vonden wij een heel fijn hotel, die moderne en ruime kamers heeft en waar je heerlijk kan eten en drinken. Daarnaast vonden wij het echt een meerwaarde dat er een zwembad en wellness bij het hotel zat. Hierdoor konden we ook echt na een hele dag vol activiteiten aan het einde van de dag nog even heerlijk relaxen. We schreven over het van der Valk Hotel Almere een uitgebreide review blog, die je hier kan lezen!

van der Valk Almere met kinderen
van der Valk Hotel Almere review

Naast het van der Valk hotel in Almere heb je in Almere nog een aantal opties waar je met een gezin van vier personen kunt overnachten. We zetten de beste hotels op een rij van iedere prijsklasse! Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget Hotel: Leonardo Hotel Almere City Center

Middenklasse Hotel: Best Western Plus Plaza Almere

Luxe Hotel: Plaza Residence Almere BW Signature Collection

Voor een overzicht van alle hotels in Almere klik dan even hier. 

Scroll naar boven