Almelo met kinderen

Almelo met kinderen: 5 leuke activiteiten op een rij!

Is het leuk om een stedentrip naar Almelo met kinderen te boeken? In principe is er in de stad op Preston Palace na niet zo heel erg veel te doen voor gezinnen met kinderen. Breng je niet alleen een bezoek aan de stad, maar bezoek je ook de omgeving van Almelo, dan kun je hier prima een weekendje met het gezin naar toe. Wij zetten hier de leukste activiteiten in Almelo met het gezin op een rij!

Almelo met kinderen #1: Preston Palace

Preston Palace is misschien wel de bekendste activiteit van de stad die je hier met het gezin kunt doen. Dit familieresort heeft alles onder één dak en je kunt je hier makkelijk een weekendje vermaken. Daarnaast maakt het resort gebruik van het all inclusive concept, waardoor eten en drinken bij de overnachtingsprijs van het hotel zijn inbegrepen.

Zo heeft het resort een tropisch zwemparadijs in jungle style, waarbij je verschillende jungledieren kunt spotten. Voor de jongste kinderen is er een verwarmd kinderbad met glijbaantje en voor de ouders is er een wellness en zijn er verschillende whirlpools om te relaxen. Naast het zwembad is er in Preston Palace ook een indoor kermis met acht verschillende attracties. Deze kermis kun je ook bezoeken zonder dat je gast van het hotel bent. Je betaalt dan een vast bedrag voor de entree. 

Verder kun je hier met de kinderen gaan bowlen, naar de bioscoop, een potje midgetgolf spelen en is er voor de kinderen de hele dag entertainment. Wat dat betreft hoef je dus niet de deur uit om je een heel weekend te vermaken met de kinderen. Het resort heeft verschillende restaurants en cafés, waar je de hele dag door lekker kunt eten en drinken! Kijk voor meer informatie over het entertainment, de hotelkamers en de prijzen even op de website van het resort

Almelo met kinderen #2: Stadsboerderij Beeklust

In het zuiden van de stad ligt deze kinderboerderij en op deze kinderboerderij kunnen kinderen met verschillende boerderijdieren knuffelen. Zo zijn er op de boerderij paarden, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen, konijnen en cavia’s. De kinderboerderij richt zich op kinderen en laat kinderen kennis maken met de dieren. 

De kinderboerderij wordt voornamelijk onderhouden door mensen met een verstandelijke beperking. Voor kinderen zit er bij deze kinderboerderij ook nog een speeltuin met verschillende speeltoestellen. Helaas heb je er geen terras waar je een drankje kunt doen of een hapje kunt eten. 

De boerderij is een prima activiteit in Almelo voor een uurtje of twee. Kijk even op de website van de kinderboerderij voor een indruk van de kinderboerderij en het adres. 

Almelo met kinderen #3: Zwembad Het Sportpark

Uiteraard kun je in Almelo met kinderen ook gaan zwemmen. Zwembad het Sportpark is hierbij de leukste optie.

Je kunt hier zowel binnen als buiten zwemmen, dus wat dat betreft kun je er het gehele jaar terecht met het gezin. De zwembaden hebben ook verschillende glijbanen en ook voor de kleinste kinderen is er een bad. 

Kijk voor meer informatie over de openingstijden, het zwembad en de entreeprijzen even op de website van het zwembad. 

Almelo met kinderen #4: Monkey Town

Wij hebben sinds we onze dochter hebben al vele uurtjes doorgebracht in verschillende vestigingen van Monkey Town en altijd vermaakt onze dochter zich hier opperbest. Wat ons betreft ook echt een prima activiteit als het minder weer is en de kinderen zich toch even kunnen uitleven. 

Je kunt de auto gratis parkeren en je betaalt alleen voor de kinderen entree. Hierdoor is een ochtend of middag Monkey Town niet al te duur. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren in de vele toestellen in deze binnenspeeltuin. Uiteraard zijn er ook diversen glijbanen waar de kinderen vanaf kunnen gaan en is er een grote ballenbak voor de kinderen. 

Voor de ouders zijn er genoeg zitplaatsen om een drankje te doen of om bijvoorbeeld te lunchen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de speeltoestellen even op de website van Monkey Town Almelo

Almelo met kinderen #5: Plopsaland Coevorden

Op ongeveer 40 minuten rijden van Almelo ligt Plopsaland Coevorden. Wij waren al geweest bij de Plopsaparken van de Panne en in Hasselt en wilden ook graag het park hier in Nederland bezoeken. Wij waren er op een dag dat het behoorlijk warm was in de zomer en toen wij er waren was het erg rustig. 

Zo hoefden we nergens lang te wachten en in sommige attracties konden we meerdere keren achter elkaar. De Studio100 figuren staan in het park centraal en bekende figuren van het park zijn Bumba, Wicky de Viking, K3, Maya de Bij en Kabouter plop. Je hebt zowel een gedeelte binnen als buiten, maar het merendeel van de attracties zijn binnen. Hierdoor is het ook zeker een leuk uitje als het wat minder weer is. 

Je hebt hier voor kinderen een achtbaan, een schommelschip, een carroussel, een zweefmolen, botsauto’s en nog een aantal van dit soort attracties. Ook buiten is er genoeg te doen voor kinderen zoals een hoge klimtoren, een K3 verkeersplein en een draaimolen van de brandweer. Wij hebben ons er een hele dag uitstekend vermaakt en wil je meer informatie over dit park lees dan onze uitgebreide blog Plopsaland Coevorden met kinderen. 

Almelo met kinderen
Almelo met kinderen

Waar overnachten in Almelo met kinderen?

B&B Ebbenbroek

In de buurt van Almelo hebben wij overnacht bij B&B Ebbenbroek. Deze Bed and Breakfast heeft een heel leuk vrijstaand gastenverblijf, waar je twee aparte slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een groot terras tot je beschikking hebt. Daarnaast kunnen de kinderen rondom het huisje spelen op de trampoline en de schommel. Ook serveert het B&B in de ochtend een heerlijk ontbijt. Wij schreven over dit B&B de blog B&B Ebbenbroek met kinderen

B&B Ebbenbroek met kinderen
B&B Ebbenbroek met kinderen

Je hebt verder in Almelo met kinderen nog een paar andere opties in de omgeving. We zetten in de verschillende prijsklassen een paar goede opties op een rij. 

Budget hotel: B&B Sagenland

Middenklasse hotel: Hotel Jachtlust

Luxe hotel: Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven

Klik voor de hele lijst van hotels in de omgeving van Almelo even hier.   

Scroll naar boven