Albufeira met kinderen

Albufeira met kinderen: 5 activiteiten met het gezin!

Je kunt prima een vakantie naar Albufeira met kinderen inplannen. Het weer is in de zomermaanden heerlijk en de stad is ook een prima uitvalsbasis om de rest van de Algarve te bezoeken door zijn centrale ligging. Wij vonden de Algarve fantastisch en schreven hier al eens de blog De Algarve met kinderen over. Ook in de omgeving van de stad Albufeira is voor gezinnen met kinderen genoeg te doen. Wij zetten de leukste activiteiten in de omgeving van Albufeira met kinderen op een rij. 

Albufeira met kinderen
Algarve met kinderen

Albufeira met kinderen #1: Aqualand

De meeste toeristen boeken een vakantie naar Albufeira vanwege de zeer aangename temperaturen in de zomermaanden. Vanaf mei tot en met de maand oktober zijn deze temperaturen zeer aangenaam en is het vaak ook mogelijk om te zwemmen. Wij kijken daarom in de zomermaanden ook altijd of er in de buurt van onze vakantiebestemming een waterpark ligt, waar we een dagje naar toe kunnen. In Albufeira is dat het geval en ligt op nog geen kwartier rijden met de auto één van de waterparken van Aqualand. 

Aqualand is een niet super groot waterpark, maar heeft verschillende spectaculaire glijbanen die voor oudere kinderen geschikt zijn. Ook zijn er twee verschillende gedeeltes in het waterpark die juist voor jonge kinderen geschikt zijn. Zo heb je Children’s Paradise en Rainbow Park die beide een soort van splashpark is met meerdere kinderglijbanen. Daarnaast kun je in een opblaasbare band in de lazyriver je met de stroming mee laten drijven en een rondje maken door het waterpark heen met je kinderen.  

Ook is het mogelijk om voor een paar euro een bedje te huren met een parasol, indien je even lekker wil relaxen. Uiteraard is het ook mogelijk om een hapje te eten en wat te drinken, zodat je er prima een dagje weg van kunt maken voor het gezin. Kijk voor informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de website van Aqualand

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Albufeira met kinderen #2: Zoomarine

Je hebt nog een tweede waterpark dat je in de omgeving van Albufeira met kinderen kunt bezoeken. Het waterpark van Zoomarine ligt namelijk ook op minder dan een kwartier rijden van het centrum van Albufeira. Dit park is een waterpark waar je naast alle glijbanen en zwembaden, ook nog verschillende attracties hebt en shows met dieren. Wat dat betreft kun je je ook hier makkelijk een hele dag vermaken in het park. 

Qua waterpark heb je zowel glijbanen voor jonge als voor oudere kinderen. De jonge kinderen hebben ook een eigen gedeelte met speeltoestellen en glijbanen. Ook hier is er een lazyriver, waar je met een grote band een rondje maakt door het zwembad en met de stroming meedrijft. Wij vinden dit altijd wel een hele relaxte activiteit. Ook is er een strand met kunstmatige golven. Bij de glijbanen staan in de drukke zomermaanden wel vaak lange wachtrijen, dus bereid je hier wel op voor!

Naast het waterpark heb je ook verschillende shows met dieren die gegeven worden, waarbij de shows met dolfijnen het best aangeschreven staan. Ook kun je verschillende zeedieren in een aquarium bewonderen en kun je een vlindertuin bezoeken. Daarnaast zijn er verschillende attracties voor vooral jonge kinderen. Je moet hierbij denken aan een draaimolen, een reuzenrad en een achtbaan. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Zoomarine

Albufeira met kinderen #3: Stranden

Uiteraard kun je in en rondom Albufeira met kinderen naar verschillende stranden toe. Bij de meeste van deze stranden zijn er genoeg voorzieningen op het strand om een topdag met het gezin te hebben. We benoemen de verschillende stranden die je vanuit Albufeira makkelijk kunt bezoeken met je gezin. 

Praia dos Pescadores: dit strand ligt het dichtste bij het centrum van de stad en je loopt vanuit het centrum zo dit strand op. Doordat je zo dichtbij het centrum zit, zijn er genoeg horecatentjes in de buurt voor een hapje en een drankje. Ook is het mogelijk op dit strand om bedjes en parasols te huren. Wel kunnen de golven soms wat onstuimig zijn, dus let uiteraard wel op als je met je kinderen in de zee gaat. Om het strand te bereiken kun je vanuit het centrum met een lift naar beneden gaan. In de zomer vindt je hier ook de mooiste zandsculpturen die door lokale mensen gemaakt worden. 

Praia da Falesia: dit strand ligt op een kwartier rijden van het centrum van Albufeira en je hebt op het strand prachtige rotsformaties in verschillende kleuren. Ook hier zijn horecatentjes waar je wat kunt eten en drinken en ook hier is het mogelijk om een bedje te huren. In de zomermaanden kan het hier wel druk zijn en kunnen de bedjes in de ochtend al snel allemaal verhuurd zijn. In de zomermaanden is het hier ook mogelijk om surflessen te nemen of een surfboard te huren. 

Praia de Sao Rafael: dit strand ligt op tien minuten rijden van het centrum van Albufeira en ligt een beetje verscholen tussen de rotsen. Je hebt hier prachtige rotsformaties en toch zijn er ook voorzieningen zoals het verhuren van bedjes en eettentjes. Bij dit strand kun je ook het beste snorkelen in de zee. 

Albufeira met kinderen
Albufeira met kinderen

Albufeira met kinderen: Parque Aventura

Je kunt in Albufeira met kinderen ook een paar uurtjes gaan klimmen in een klimpark. Wij vinden dat soort klimparken altijd heel erg leuk om te doen met het gezin en Parque Aventura ligt in het oosten van de stad. Kinderen vanaf een lengte van 1 meter kunnen hier al komen klimmen bij dit park. 

Het klimpark heeft namelijk verschillende parcours op verschillende hoogtes en met een verschillende moeilijkheidsgraad. Op basis van de lengte van een kind wordt bepaald welke parcours diegene allemaal mag doen. Het kan namelijk zijn dat als kinderen te klein zijn dat ze niet overal bij kunnen. Zo kunnen kinderen met een lengte van 1 meter twee verschillende parcours doen, kunnen kinderen met een lengte van 1,20 meter drie parcours doen en kinderen die al 1,40 meter of groter zijn mogen alle vijf de parcours doen. 

Hoe meer parcours de kinderen mogen doen, hoe langer ze uiteraard bezig zijn en hoe hoger ook de prijzen zijn voor de activiteit. Ga er vanuit dat deze activiteit ongeveer een halve dag vermaak is. Daarnaast is het ook mogelijk om een dagje klimmen te combineren met een uurtje paintballen, aangezien dat ook op hetzelfde terrein wordt aangeboden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende parcours even op de website van Parque Aventura

Albufeira met kinderen: overige activiteiten

Naast de vier hierboven beschreven activiteiten zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen in Albufeira met kinderen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#5 Wilde dolfijnen spotten: als je door het centrum en over de boulevard van Albufeira loopt, dan worden daar verschillende excursies aangeboden en één van deze excursies is om op een boottochtje te gaan van een uurtje of twee. Je vertrekt hierbij vanuit de haven van Albufeira en je vaart langs verschillende grotten in de omgeving. Één van de bekendste grotten zijn de grotten van Benagil, waarvan je vast al wel de prachtige plaatjes voorbij hebt zien komen op social media (zoniet dan google maar eens op deze grotten). Nadat je de grotten bezocht hebt, kom je ook langs het gebied waar dolfijnen leven en is er een kans dat je deze prachtige dieren in het wild kunt spotten. 

#6 Toeristentreintje: een activiteit die bij kinderen altijd in goede aarde valt is het meerijden met een toeristentreintje. In Albufeira rijdt er zo’n treintje. Het treintje rijdt twee verschillende routes door de stad en deze starten beide in de oude stad. Voor een paar euro kun je met het treintje beide routes rijden. 

#7 Jeepsafari: wil je wat meer zien van de omgeving van Albufeira, dan kan dit een leuke optie zijn. De tours duren vaak een halve dag en je rijdt in een stoet van jeeps een bepaalde route door de omgeving, waarbij je langs verschillende dorpjes, kurkbomen en sinaasappelgaarden rijdt. Onderweg wordt er gestopt bij een waterval waar je kunt zwemmen, dus zorg ervoor dat je zwemkleding meeneemt. 

Waar overnachten in Albufeira met kinderen?

Je kunt in Albufeira met kinderen prima overnachten! Er zijn genoeg accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten de beste opties in iedere prijsklassen op een rij. 

Budget hotel: Ondamar Hotel Apartamentos

Middenklasse hotel: Vila Petra

Luxe hotel: Albufeira Sol Hotel & Spa

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Albufeira even hier

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN