Airlie Beach met kinderen

Wat te doen in Airlie Beach met kinderen? De belangrijkste reden dat de meeste gezinnen met kinderen Airlie Beach in Australië bezoeken is vanwege de prachtige Whitsunday eilanden die voor de kust van Airlie Beach liggen. Deze stranden zijn prachtig wit en waren één van de hoogtepunten van onze reis door Australië. Toch is er naast deze prachtige stranden nog veel meer te doen in Airlie Beach en de omgeving van Airlie Beach. In deze blog zetten we alle kinderactiviteiten van Airlie Beach op een rij.

Beste reistijd Airlie Beach met kinderen

Je kunt in principe Airlie Beach met kinderen het gehele jaar door bezoeken. Toch zijn bepaalde periodes net wat meer geschikt om deze badplaats te bezoeken. Zo valt er in de periode mei tot en met september de minste regen in Airlie Beach en is het ook nog het seizoen dat je walvissen kan gaan spotten op zee. De temperatuur is dan tussen de 20 en de 30 graden. In de maanden juni, juli en augustus kan het dan nog wel wat fris zijn om naar het strand te gaan.

In de maanden oktober tot en met april valt de meeste regen, maar zijn de temperaturen wel hoog. In de periode december tot en met maart kunnen deze temperaturen boven de 30 graden uitkomen. In de maanden december en januari is het de drukste periode in Airlie Beach en kunnen de prijzen van accommodaties enorm gaan stijgen. Wil je in de zomermaanden naar Airlie Beach met kinderen gaan, dan kun je het beste deze maanden juist vermijden.

Airlie Beach met kinderen

Vervoer naar Airlie Beach

Airlie beach ligt op 7 uur rijden met de auto van de grote plaats Cairns af. Met een aantal tussenstops tussendoor is dit prima te rijden vanaf Cairns met kinderen. Airlie beach zelf is een kleine badplaats aan de oostkust van Australië en in Airlie Beach kun je prima naar de verschillende bezienswaardigheden wandelen. Wil je wat meer zien de van de regio, dan is een huurauto of een camper uiteraard wel handig om jullie te verplaatsen.

Wij huren in het buitenland meestal onze huurauto’s via de organisatie Sunny Cars. Hier zitten de meeste verzekeringen en vaak ook het eigen risico in de totale prijs die je voor de auto betaalt. Wij vinden het altijd een fijne huurmaatschappij en hebben nog nooit problemen gehad met Sunny Cars. Kijk voor het huren van een auto in Australië via Sunny Cars even hier.

Airlie Beach met kinderen

Kinderactiviteiten Airlie Beach

#1 Whitsunday eilanden

Een bezoek aan de Whitsunday Islands met kinderen moet zeker op jullie lijstje van bestemmingen staan, als je een rondreis gaat maken door Australië met het gezin! Wij hebben de eilanden bezocht en wij vonden het echt prachtig! Je hebt meerdere manieren om deze Whitsunday eilanden met kinderen te bezoeken. Je kunt hier maar liefst 74 verschillende eilanden bezoeken! Het zand is super wit en in de zee kun je fantastisch snorkelen bij het Great Barrier Reef.

Het makkelijkste is om de eilanden te bezoeken met een georganiseerde tour vanaf Airlie Beach met kinderen. Je hebt hier tours die een paar uur duren, een hele dag of zelfs meerdere dagen. De meeste tours brengen ook een bezoek aan het bekendste strand van de Whitsunday eilanden: Whitehaven Beach. Ben je met kleine kinderen en heb je niet zoveel tijd te besteden, dan moet je toch minimaal een halve dagtour boeken naar de Whitsunday eilanden.

Wij waren echt onder de indruk van de schoonheid van de stranden. Voor het boeken van een halve dag tour naar de Whitsunday eilanden kun je hier kijken. Voor het boeken van een volledige dagtour naar de eilanden kun je hier kijken. En wil je twee volle dagen op een zeilboot naar de Whitsunday eilanden met kinderen toe gaan, dan kun je hier meer informatie vinden.

Voor de avontuurlijke gezinnen is er ook nog een mogelijkheid om te gaan kamperen op de Whitsunday eilanden. Je boekt dan een ferry naar één van de eilanden en huurt via deze ferry maatschappij ook verschillende kampeerspullen. Je kan dan aangeven bij het boeken, hoeveel dagen je op de Whitsunday eilanden met kinderen wil blijven. Kijk voor meer informatie over deze mogelijkheid op de Whitesunday eilanden even hier.

Whitsunday eilanden met kinderen

#2 Airlie Beach Lagoon

Je kunt in het centrum van Airlie Beach met kinderen ook prima gaan zwemmen. Zoals wel meerdere steden in Australië heeft Airlie Beach een lagoon in het centrum van de stad. Dit komt mede natuurlijk doordat er kwallen in de zee zitten, waardoor zwemmen in de zee niet altijd een optie is. Dit zwembad is volledig gratis en je loopt vanuit het centrum van het dorp zo naar de lagoon toe die aan het water ligt.

Dit grote zwembad is 200 meter lang en maar liefst 50 meter breed en is ook erg toegankelijk voor jonge kinderen. Het water is op de meeste plekken niet diep, waardoor kinderen hier prima kunnen spelen in het water. Het is een fijne plek om aan het einde van de dag nog even lekker af te koelen met de kinderen.

In de buurt van Airlie Beach Lagoon zit ook nog een hele toffe speeltuin. Deze speeltuin ligt op 7 minuten lopen van de lagoon en het adres van deze speeltuin is 19 Coconut Grove. Je hebt hier 3 megagrote glijbanen, die beschermd zijn tegen de warmte, waardoor kinderen er ook in de zomermaanden vanaf kunnen glijden.

Daarnaast heb je bij deze speeltuin een grote schommel, meerdere andere schommels en is er een groot klimtoestel, waar kinderen zich kunnen vermaken. Deze speeltuin is zeker de moeite om even in Airlie Beach met kinderen te bezoeken.

Airlie Beach met kinderen

#3 Stranden Airlie Beach

Je kunt in de omgeving van Airlie Beach met kinderen natuurlijk ook naar verschillende stranden toe. De Whitsunday eilanden hebben natuurlijk prachtige eilanden, maar in de gehele omgeving van Airlie Beach heb je ook prachtige stranden en zijn er ook verschillende plekken waar je prima kan snorkelen.

Wel moet je rekening houden dat wanneer je in de periode van oktober tot en met mei deze regio bezoekt, dat er dan wel veel kwallen in de zee zitten. Je kan overigens in Airlie Beach hier voor de kinderen wel een speciaal pak voor huren, waardoor jouw kinderen toch in de zee kunnen zwemmen. Ondanks de kwallen heb je een paar stranden die echt het bezoeken waard zijn in de omgeving van Airlie Beach. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke stranden in Airlie Beach en de omgeving van Airlie Beach op een rij.

Boat Haven Beach: dit strand ligt in Airlie Beach en vanuit het dorp kan je hier prima in 10 minuten naar toe wandelen. Je hebt hier een mooi wit strand en het strand heeft netten in de zee opgehangen tegen de kwallen. Wel moet je rekening houden dat er bij dit strand niet zoveel faciliteiten voor kinderen zijn.

Cannonvale Beach: dit is een klein strand, waar ze ook een net tegen de kwallen in het water hebben hangen. Je loopt vanaf het centrum in ongeveer 40 minuten naar dit strand toe en het strand heeft ook een speeltuin voor kinderen. Bij dit strand heb je het Fat Frog Beach Café, waar je terecht kunt voor de lunch. Je hebt hier vanaf het restaurant een prachtig uitzicht over de zee.

Dingo Beach: dit strand ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Airlie Beach en bij dit strand kun je goed snorkelen. Je hebt hier ook een kans dat je bijvoorbeeld schildpadden tegenkomt, die hier rondzwemmen. Je hebt bij dit kindvriendelijke strand ook een speeltuin voor de kinderen en er zijn nog veel meer andere faciliteiten zoals toiletten en een café.

Airlie Beach met kinderen

#4 Whitsunday Crocodile Safari

Je kan in de omgeving van Airlie Beach ook verschillende dieren gaan bekijken. Zo heb je op een half uur rijden van Airlie Beach het Whitsunday Crocodile Safari park liggen. Je gaat hier met een boot de rivier op en gaat op zoek naar krokodillen, die hier in grote aantallen zitten. Uiteraard blijft het de natuur en moet je een beetje geluk hebben om echt de grote krokodillen tijdens deze tour tegen te komen.

Op een uurtje rijden van Airlie Beach kun je ook naar Bredl’s Farm om dieren te gaan bekijken. Kinderen kunnen hier van zeer dichtbij verschillende Australische dieren bekijken zoals de kangoeroe, de koala en verschillende slangen. Zo kunnen kinderen hier bijvoorbeeld met een slang om de nek op de foto gaan.

Gold Coast met kinderen

#5 Airlie Beach Bicentennial Walkway

Een leuke wandeling om in Airlie Beach met kinderen te lopen is de Airlie Beach Bicentennial Walkway. Dit is een wandelpad van 3,7 kilometer langs de kust van Airlie Beach. Het is een wandeling van ongeveer 45 minuten en dus met kinderen prima te doen. Je komt onderweg langs verschillende restaurants en cafés waar je eventueel kunt stoppen voor een hapje en een drankje.

Deze wandeling start bij de Airlie Beach Lagoon en eindigt bij Cannonvale Beach. Je kunt daarom verschillende kinderactiviteiten in Airlie Beach op die manier met elkaar combineren. Je kan eerst gaan zwemmen bij de lagoon met kinderen om daarna langs deze mooie route te gaan wandelen en te eindigen bij het strand van Cannonvale. Een prima verkoelend dagje op die manier.

Waar je ook nog verkoeling kunt zoeken in de omgeving van Airlie Beach is bij Cedar Creek Falls. Deze waterval ligt op ongeveer 30 minuten rijden met de auto van Airlie Beach en je loopt vanaf de parkeerplaats van de waterval in een minuut tijd naar deze mooie waterval toe. Het is mogelijk om bij deze waterval te zwemmen met kinderen, dus neem ook zeker zwemkleding mee!

Kindvriendelijk restaurant Airlie Beach

Je kunt in Airlie Beach met kinderen ook prima eten. Je hebt verschillende kindvriendelijke restaurants in Airlie Beach waar je terecht kunt met het gezin. We benoemden in deze blog al het kindvriendelijke restaurant Fat Frog Beach Café dat te vinden is bij Cannonvale Beach en we zetten een aantal andere van deze kindvriendelijke restaurants hieronder op een rij.

The Pub: dit kindvriendelijke restaurant ligt in de buurt van Airlie Beach Lagoon en je kan hier lekker buiten op het terras eten met het gezin. Ze hebben hier een zeer uitgebreide menukaart met zowel visgerechten, vleesgerechten als vegetarische gerechten. Je kunt hier pizza, pasta en frietjes met een hamburger eten. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu met verschillende opties.

Little Vegas Burger & Bar: dit is een ander kindvriendelijk restaurant dat tegenover de Airlie Beach Lagoon ligt. Als jullie kinderen dol zijn op hamburgers dan is dit restaurant zeker een aanrader. Je hebt hier zowel rund, kip als vegetarische hamburgers waar je uit kan kiezen en de online recensies van dit restaurant zijn erg goed.

Airlie Beach met kinderen

Kindvriendelijk hotel Airlie Beach

Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke hotels in Airlie Beach, waar je kunt overnachten. Wij kijken altijd naar de hotels die het best beoordeeld zijn door gezinnen met kinderen. Wij zetten voor verschillende prijsklassen een aantal van deze kindvriendelijke hotels in Airlie Beach op een rij.

Budget hotel: Bush Village Holiday Cabins

Middenklasse hotel: Airlie Beach Hotel

Luxe hotel: The Boathouse Apartments

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen geschikte accommodatie in Airlie Beach bij? Kijk dan even in de volledige lijst van kindvriendelijke hotels in Airlie Beach.

Scroll naar boven