9 gratis activiteiten met kinderen in Singapore + budgettips

Een paar dagen Singapore met je gezin kan best prijzig zijn, aangezien Singapore één van de duurste landen ter wereld is. Toch hoeft Singapore echt niet zo duur te zijn, dan sommige mensen denken. In Singapore zijn ook best wel een hoop activiteiten die je gratis met je kinderen kunt ondernemen. Hieronder staan negen gratis activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen in Singapore. 

Singapore met kinderen
Gardens by the Bay met gezin Singapore

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #1 de vele speeltuinen in Singapore

Door de hele stad heb je speeltuinen, waar kinderen zich lekker kunnen uitleven. Een van de leukste speeltuinen vonden wij in het Pasir Ris Park, waar je twee grote speeltuinen hebt liggen en waar het ook heerlijk wandelen is in het park.

Koop bij één van de vele grote supermarkten een heerlijke lunch en neem een kleedje mee en je kunt hier in het gras ook heerlijk lunchen met het gezin, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn.

Andere gratis speeltuinen zijn de Jacob Ballas Children Garden bij de botanische tuinen en de speeltuinen bij Garden by the Bay. Wil je hier meer over weten dan lees ook eens deze blog over de botanische tuinen van Singapore

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #2 de waterspeeltuinen

In Singapore heerst een tropisch klimaat, waardoor het in de stad erg warm kan worden. Een voordeel is dat je op verschillende punten in de stad waterspeeltuinen hebt, waar kinderen (en soms ook ouders) kunnen spelen en verkoeling zoeken.

Misschien wel het leukste waterpark in Singapore is het grote piratenschip bij het Palawan strand. Verschillende glijbanen zorgen ervoor dat je hier best een uurtje of twee gratis verkoeling kunt vinden met je kinderen. 

Waterspeeltuin Sentosa Eiland Singapore met kinderen
Singapore met kinderen

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #3 licht en muziekshow bij Gardens by the Bay

Gardens by the Bay is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en de grote bomen zien er geweldig uit overdag. Maar kom je er in de avond als het donker buiten is, dan zijn deze bomen volledig verlicht en heb je een prachtig uitzicht. Om 19.45 uur en 20.45 uur is er dan ook nog een gratis licht en muziekshow. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #4 dagje strand op Sentosa eiland

Kinderen zijn over het algemeen dol op het strand en in Singapore heb je op Sentosa eiland een aantal stranden, waar je kinderen makkelijk een dagje kunnen vermaken.

Zo vonden wij het Palawan strand helemaal top. Mooie, schone stranden, waar het niet al te druk was en onze dochter dus lekker kon uitrazen.

Ook de loopbrug, met uitzichttoren is leuk om te beklimmen met je kinderen. Je hebt hier ook het meest zuidelijke puntje van Azië liggen. Deze activiteit kun je prima combineren met de grote waterspeeltuin (piratenschip) die in de buurt van Palawan beach ligt. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen
gratis activiteiten in Singapore met kinderen

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #5 water en lichtshow van het Marina Bay Sands

Marina Bay Sands is het bekendste hotelcomplex van Singapore, met een prachtige architectuur. Dit hotel ligt aan het water en geeft iedere dag een gratis licht- en watershow voor alle toeristen van Singapore. Iedere dag kun je deze show van ongeveer een kwartier zien om 20.00 en 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag ook nog om 22.00 uur.

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #6 Sentosa Nature DIscovery pad

Het Sentosa Nature Discovery pad ligt op Sentosa eiland en is helemaal gratis te bezoeken voor gezinnen met kinderen. Het is een wandeling die je kunt maken met verschillende routes. Je loopt door een tropisch bos en onderweg is er ook nog een waterval. Het pad is iedere dag geopend van 9 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #7 De tempels van Little India en Chinatown

Als je op zoek bent met je gezin naar een paar uurtjes cultuur snuiven, dan zijn de tempels in de wijken Little India en Chinatown ideaal om te bezoeken. De tempels zijn gratis te bezoeken en de vele goden die zijn afgebeeld op sommige tempels zijn interessant om te zien.

Vooral de Sri Marriamman tempel in Little India ziet er van de buitenkant al spectaculair uit met de honderden figuren die op de tempel zijn afgebeeld. Ook binnen zijn er een hoop mooie dingen te zien.

Het is uiteraard wel de bedoeling dat je hier respectvol en in stilte rondloopt, aangezien de meeste mensen hier komen om de goden te aanbidden en deze mensen nemen het geloof erg serieus. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen
gratis activiteiten in Singapore met kinderen

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #8 mascotte Merlion

Merlion is de mascotte van het land en deze half leeuw, half vis is op verschillende plekken in de stad te bewonderen. Merlion komt uit de twee Engelse woorden Mermaid en Lion en is op veel souvenirs te vinden in de stad.

Het bekendste standbeeld van Merlion (die water spuugt) is het standbeeld bij het Fullerton hotel en vanaf hier heb je ook een prachtig gratis uitzicht over de skyline van Singapore.

Een leuke plek om mooie foto’s te maken met je gezin. Hier kan het wel druk zijn, aangezien het een populaire attractie van Singapore is. Overigens is het Merlion park ook gratis te bezoeken.

Rondom het meer kun je ook een prima wandeling maken, mits het niet al te warm en benauwd is. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen

gratis activiteiten in Singapore met kinderen #9 de shoppingmalls van Orchard road

De straat waar maar liefst 22 shoppingmalls te vinden zijn is Orchard road. Veruit de mooiste shoppingmall is de Ion Orchard Road shoppingmall, die een hele bijzondere architectuur heeft en al een bezienswaardigheid op zich is.

Een voordeel van de verschillende shoppingmalls is dat de meeste van de malls erg gericht zijn op kinderen. Zo zijn er vaak speciale lage kindertoiletten en wasbakken, wc’s voor ouders met een speciaal kinderzitje in de toiletruimte, voedings en verzorgingsruimtes met drinkwater, verzorgingsproducten en soms zelfs een magnetron.

Daarnaast is het er lekker koel en vindt je in de meeste malls ook een speeltuin voor de kinderen. Bij de shoppingmalls Vivo City Mall en Paragon heb je een prima speeltuin op het kidsplein en bij de shoppingmall 313@somerset zit een speeltuin bij het foodcourt ‘Food Republic’. 

Zoals je ziet kun je met een klein budget Singapore prima verkennen. Lees onder dit artikel ook onze andere artikelen over Singapore. 

Singapore shoppingmall met kinderen

gratis activiteiten in Singapore met kinderen: vervoer

De metro in Singapore is een fantastisch systeem en eigenlijk bijna alle bezienswaardigheden in de stad zijn te bereiken met dit vervoersmiddel. Kinderen tot 7 jaar mogen gratis met de metro mee. Neem het paspoort van je kind de eerste keer mee, wanneer je de metro neemt en krijg een gratis metrokaart voor je kinderen. 

gratis activiteiten in Singapore met kinderen: Eten en drinken

Als je niet al teveel geld kwijt wil zijn met je kinderen voor de maaltijden, zijn er genoeg grote supermarkten in Singapore, waar je zelf boodschappen kunt doen en zeker voor het ontbijt en de lunch is het een leuke en gezellige optie om inkopen te doen en ergens te gaan picknicken op het strand of in het park met je kinderen.

Daarnaast heb je bij de verschillende shoppingmalls meestal een foodcourt, waar je ook voor niet al teveel geld kunt eten. Ons hotel zat in de Central business wijk van de stad en lag op 100 meter afstand van Lau Pa Sat het foodcourt, waar we iedere avond heerlijk in de buitenlucht hebben gegeten bij de verschillende internationale tentjes voor weinig geld.

In de wijken Little India en Chinatown zijn ook genoeg goedkope restaurantjes om te eten met je gezin. 

Gratis activiteiten in Singapore met kinderen
gratis activiteiten in Singapore met kinderen

Scroll naar boven