8 redenen waarom een reis door Sri Lanka geweldig is voor gezinnen met kinderen

Sri lanka met kids! 8 top redenen om vandaag nog te boeken!

Sri Lanka is een fantastisch land om te bezoeken met kinderen. Steeds meer gezinnen maken een reis naar dit prachtige land en dat is meer dan terecht. Wij zullen hieronder acht verschillende redenen geven, waarom het land zo geschikt is om te bereizen met kinderen. 

Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka met kids

Sri lanka met kids #1 Het land is malariavrij

In veel Aziatische landen als Vietnam, Thailand en India komt malaria voor en zullen jij en je kinderen malaria pillen moeten slikken. Uiteraard zeker voor kinderen is dat geen prettige bijkomstigheid. Sri Lanka is malariavrij en daar heb je dus geen last van.

Sri lanka met kids #2 Bijna alles voor je kind is er te koop

Zeker als je jonge kinderen hebt, dan sleep je nogal wat spullen mee in je koffer (denk alleen al aan luiers voor de gehele vakantie) voor een rondreis. Gelukkig zijn in Sri Lanka de meeste zaken gewoon te koop.

De bekende Pamper luiers kun je kopen bij de Food City in de grotere plaatsen, maar uiteraard hebben ze ook lokale merken die prima te gebruiken zijn. Neem bij het lokale merk wel een maat groter van luier, aangezien de maten iets verschillen van die van Nederland.

Ook de bekende potjes eten kun je vinden in de supermarkten. Daarnaast kun je overal vers fruit kopen, waardoor je kinderen genoeg vitamine binnen kunnen krijgen tijdens jullie rondreis.

sri lanka met kids
reisroutes sri lanka

Sri lanka met kids #3 De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn kort

Je wil zeker als je met kleine kinderen reist, snel van de ene plaats naar de andere plaats reizen. Sri Lanka is in vergelijking bijvoorbeeld met buurland India enorm klein en maar 1,5 keer zo groot als Nederland, waardoor de afstanden tussen de bezienswaardigheden kort zijn.

Meestal is het maar een paar uurtjes rijden naar de volgende bestemming. Zeker in vergelijking met andere Aziatische landen is dit een enorm voordeel van het land. Lees hier onze reisroute door Sri Lanka inclusief reistijden.

Sri Lanka met kids
sri lanka met kids
Park Kandy Sri Lanka met gezin

Sri lanka met kids #4 Engels is de voertaal in Sri Lanka

Je kan erg makkelijk communiceren met de lokale bevolking, omdat Engels de voertaal is. Zodoende kun je indien je iets nodig hebt of de weg wil weten met bijna iedereen in het land communiceren. Zeker met kinderen heb je erg snel aanspraak in Sri Lanka. Wat ons betreft is dat echt een meerwaarde van een rondreis door Sri Lanka. 

Sri Lanka met kids

Sri lanka met kids #5 De variatie in activiteiten is enorm

Er zijn maar weinig landen, waar je op zo’n korte afstand zoveel verschillende dingen kunt ondernemen met je gezin. Zo ben je het ene moment op safari met je kinderen en kun je twee uur later alweer op een tropisch strand liggen. Hierdoor is er in Sri Lanka voor ieder gezinslid wel een activiteit waar diegene enthousiast van zal worden.

Sri Lanka met kids

Sri lanka met kids #6 De mensen zijn fantastisch

Wat wonen er lieve mensen in Sri Lanka en wat heeft dat ervoor gezorgd dat wij ons als gezin enorm welkom voelde in dit land. Zeker met een kind heb je overal aanspraak en worden je kinderen ook overal verwend. Van snoepjes tot cadeautjes, de Sri Lankaan zal altijd proberen om je kind het naar de zin te maken.

Ook hoef je bijna niet te onderhandelen met tuktuk drivers of taxi chauffeurs, aangezien de mensen over het algemeen heel eerlijk zijn en ze je niet proberen op te lichten. 

Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka met kids

Sri lanka met kids #7 Je kunt voor niet al teveel geld reizen met een auto met chauffeur

In iedere plaats is een auto met chauffeur makkelijk te regelen, waardoor je dus niet in overvolle bussen of treinen hoeft te gaan zitten met je kinderen. Over de vele voordelen van reizen met een auto met chauffeur hebben we een apart artikel geschreven. Reken er op dat je ongeveer 50 euro voor een dag kwijt bent voor een auto met chauffeur.  

Sri lanka met kids #8 Je kunt er heerlijk eten met je gezin

De typische Sri Lankaanse gerechten met curry, roti en kottu zijn heerlijk. Is je kind niet zo’n avontuurlijke eter, dan zijn er genoeg restaurants waar ze friet, pizza en hamburgers serveren. Als je ervoor zorgt dat je bij de verschillende winkeltjes genoeg vers fruit koopt als tussendoortje of bij het eten dan kan ieder gezinslid hier een prima voedzame maaltijd eten, zonder dat diegene 5 kilo aankomt tijdens de reis. 

Sri Lanka met kids
Sri Lanka met kids

Scroll naar boven