7 top activiteiten met kinderen in de grootste stad van Canada Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en in deze moderne stad is van alles te doen voor kinderen. Of je nu een rondreis door Canada maakt of alleen een stedentrip maakt naar deze stad, er zijn voldoende activiteiten te ondernemen met het gezin om je minstens een week te vermaken. Zelf verbleven we tijdens onze rondreis door Canada ruim een week met ons gezin in Toronto en we hebben de leukste bezienswaardigheden in Toronto met kinderen voor jullie op een rijtje gezet.

Canada Toronto met kinderen
Canada Toronto met kinderen

Toronto met kinderen #1: Bezoek de Niagara watervallen

Een prima dagtrip vanuit Toronto naar één van de bekendste bezienswaardigheden van Canada en de Verenigde Staten. Je kunt kiezen om met een tour mee te gaan vanuit Toronto of zelf een auto te huren. Wij hebben zelf een auto gehuurd en dat kan een hoop geld schelen. Kijk ook even naar ons blog over huurauto’s, waar je allemaal op moet letten bij het huren van een auto.  

Het dorpje in Canada Niagara Falls is enorm toeristisch en er is in dit dorpje enorm veel te doen voor kinderen. Kijk op ons blog Niagara Falls met kinderen voor uitgebreide informatie over een bezoek aan deze watervallen. 

Uiteraard kun je de watervallen ook met een georganiseerde tour bezoeken vanuit Toronto met kinderen. Voor meer informatie klik hier

Canada Toronto met kinderen
Niagara Falls Canada met kinderen

Toronto met kinderen #2: Bezoek het eiland Centreville

Dit eiland staat volledig in het teken van kinderen. Zo is er het Centreville pretpark, zijn er verschillende stranden, heb je er een aantal grote speeltuinen en zijn er alle faciliteiten aanwezig die je nodig hebt met kinderen.

Het Centreville pretpark is gratis te bezoeken en je betaalt alleen voor de ritjes die je maakt net zoals op de kermis. Het pretpark is volledig ingericht op kleine kinderen en wij vonden dit eiland echt super leuk om te bezoeken met onze dochter.

Je neemt vanuit de haven van Toronto de ferry naar het eiland toe.  Deze boot vertrekt ieder uur en de overtocht duurt ongeveer 15 minuten. Je hebt vanaf deze boot een prachtig uitzicht over de skyline van Toronto.  Kaartjes kun je bij de kassa bij de haven kopen en het staat allemaal goed aangegeven.

Je kunt bij het pretpark verschillende soorten tickets kopen en wij hebben voor onze dochter een pasje gekocht dat ze onbeperkt in alle attracties kon.

Daarnaast is het leuk om bij warm weer de stranden te bezoeken van dit eiland met de bijbehorende speeltuinen. Ook is er een waterpark voor kinderen op het eiland.

Voor een overzichtskaart van het pretpark klik hier. Voor een kaartje van het gehele eiland klik hier

Canada Toronto met kinderen
Canada Toronto met kinderen

Toronto met kinderen #3: Bekijk Toronto vanuit de lucht

De CN Tower in Toronto is het bekendste gebouw van Toronto. Deze toren dient als zendmast, maar ook als toeristenattractie. Je kunt namelijk de stad bekijken op maar liefst 350 meter hoogte.  Voor meer informatie over de prijzen en openingstijden klik hier

Toronto met kinderen #4: Ga een dagje naar het strand bij Sunnyside Beach

De stranden bij Sunnyside Beach zijn ideaal om bij warm weer een dagje strand te pakken in Toronto. Het Lake Ontario is vaak in de zomer te koud om te zwemmen, maar toch is het mogelijk om bij het aangrenzende Gus Ryder zwembad even een duik te nemen met je kinderen.

Rondom de stranden zijn genoeg grasvelden en een grote speeltuin (Sir Casimir Gzowski speeltuin) om de kinderen te laten spelen en ook zijn er rondom deze stranden genoeg tentjes waar je een hamburger of een pizza kunt eten.

rondreis Vancouver met kinderen
Canada Toronto met kinderen

Toronto met kinderen #5: Bezoek bij slecht weer het Aquarium van Toronto

Net als de stad Vancouver heeft Toronto ook een groot Aquarium die je met je kinderen kunt bezoeken, wanneer het slecht weer is.  Haaien, schildpadden, pijstaartroggen en nog honderden andere vissen zijn in dit Aquarium te vinden.

Kaartjes voor het aquarium en een aantal andere attracties in Toronto kan je van te voren online kopen via Tiqets, zo voorkom je dat je in de rij moet staan.

De week dat wij er met ons gezin waren was het stralend weer in Toronto, dus wij hebben ons slecht weer programma niet uit de kast hoeven halen, maar naast dit Aquarium zijn er nog een aantal activiteiten die je bij slecht weer in deze stad kunt ondernemen met je kinderen:

  • Museum of Illusions.  In dit museum kun je hele grappige foto’s maken met je kinderen.
  • Grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld. Het Toronto Eaton Centre. Honderden winkels en een groot foodcourt, waar voor ieder lid van het gezin wel iets te eten is.
  • Royal Ontario Museum.  Zeer groot museum met veel activiteiten voor kinderen.
  • Lawrence Market. Zeer bekende overdekte markt, waar je veel eten kunt halen. Door de National Geografic is deze markt uitgeroepen tot beste overdekte markt ter wereld. Loop er een keer door heen en buiten kun je het eten gezellig opeten, maar wij vonden het niet zo heel erg veel voorstellen.

Tip: op 100 meter van de St. Lawrence Market zit St. James Park en daar zit een leuke bijzondere speeltuin.

Rondreis Vancouver met kinderen
Canada Toronto met kinderen

Toronto met kinderen #6: Bezoek het pretpark Playland

Dit attractiepark  ten noorden van Toronto is met de auto te bereiken in 30 minuten en met het openbaar vervoer (metro+bus) in iets meer dan een uur. Het pretpark heeft enorm veel attracties voor jong en oud en er zit ook een heel waterpark bij. Kijk wel even op de website naar de lengterestricties bij de verschillende attracties.

Het waterpark Splash Works heeft in totaal 16 glijbanen en is onderdeel van het pretpark. Voor een plattegrond van het pretpark klik hier

Toronto met kinderen #7: Ga wandelen en spelen in het High Park

High Park is het grootste publieke park in Toronto en heeft een aantal leuke speeltuinen  voor de kinderen. Zeker de Jamie Bell speeltuin in de vorm van een kasteel vond onze dochter erg leuk.

Daarnaast zit hier een openbaar waterpark in het park, waar de kinderen zeker een uurtje of twee zichzelf kunnen vermaken als het warm is. Hierbij zitten ook wat kleine eettentjes, waar je iets kunt eten.

Zeker voor een halve dag is dit High Park een aanrader om naar toe te gaan en door het park heen te wandelen.

Waar overnachten in Toronto met kinderen?

Wij zaten in Toronto midden in het centrum in dit prachtige appartement. Het appartement beschikt over een keuken en in het complex zit ook een binnen- en buitenzwembad en een jacuzzi. Alle bezienswaardigheden waren op loopafstand. Ook op 1 minuut lopen zit een hele grote supermarkt (Maple Leaf Square supermarkt). 

In dit complex heb je meerdere mooie appartementen die je kunt huren. Klik hier en hier voor twee andere opties in hetzelfde gebouw, met dezelfde faciliteiten. 

Rondreis Vancouver met kinderen
Canada Toronto met kinderen

Scroll naar boven