5x doen in Hamilton (Nieuw-Zeeland) met kinderen

5 leuke activiteiten in Hamilton met kinderen om te ondernemen

Hamilton is een bestemming op het Noordereiland die door veel gezinnen met kinderen wordt overgeslagen en dat is niet terecht. Zo zou de stad een prima tussenstop zijn wanneer je vanuit Coromandel of Auckland op weg bent naar Rotorua. Zelf hebben wij in een dorpje bij Hamilton geslapen in Cambridge (applecross Sanctuary). Dit zijn de dingen die je met kinderen kunt doen in de omgeving van Hamilton.

Botanische tuin Hamilton Nieuw Zeeland
prachtige tuinen nieuw zeeland met kinderen

Hamilton met kinderen#1 Hobbiton Movie Set Tour

Dit is de nummer één attractie in de buurt van Hamilton die door veel toeristen wordt bezocht. Wij wilden hier heen gaan, maar alle tours waren al volgeboekt. Voor de film Hobbiton hebben ze een heel dorp gebouwd en over de filmset kun je een rondleiding krijgen. Kinderen tot en met 8 jaar zijn gratis. De tour duurt twee uur en is niet heel erg goedkoop. Voor meer informatie over deze tour klik dan hier

Onze host van de accommodatie begreep niet waarom we hier perse naar toe wilde gaan, omdat het volgens haar niet veel voorstelde, maar de beoordelingen op tripadvisor zijn wel erg goed.

Hamilton met kinderen#2 Relaxen aan het meer

In het centrum van Hamilton ligt een groot meer en aan dit meer ligt echt een fantastische speeltuin. Het zijn eigenlijk meerdere speeltuinen bij elkaar en voor iedere leeftijdsgroep is er wel een gedeelte.

Koop bij de supermarkt een heerlijke lunch en je kunt hier prima tussen de andere gezinnen picknicken in het gras, terwijl je kinderen zich uitleven in de speeltuin.Bij de speeltuin zelf is er ook een mogelijkheid om wat te eten en te drinken.

Wij vonden dit echt een ontdekking en hebben ons hier uitstekend vermaakt. Voor de exacte locatie en meer informatie over deze speeltuin klik hier

Reisroutes Nieuw-Zeeland
Hamilton Nieuw-Zeeland

Hamilton met kinderen#3 De botanische tuinen

Deze prachtige tuin is de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad en terecht! De tuin is gratis te bezoeken en bestaat uit verschillende soorten tuinen uit allerlei landen. Een heerlijke plek om een paar uur rond te lopen met je kinderen.

Ook is er nog een leuke speeltuin bij in de vorm van een soort kabouterdorp. Je kunt hier prachtige foto’s maken met je gezin bij de talrijke kleurrijke bloemen. Bezoek de website van de tuin voor meer informatie over bijvoorbeeld de openingstijden en het adres. 

Botanische tuinen met kinderen en gezin Nieuw Zeeland
botanische tuin nieuw zeeland met kinderen

Hamilton met kinderen#4 Bezoek de waterval van Wairere

De hoogste waterval van het noordereiland is de waterval van Wairere.

De wandeling naar de voet van de waterval is heen en terug ongeveer 1,5 uur en wil je naar de top toe dan komt er nog 1,5 uur bij. Het is een pittige wandeling maar voor ouders met wat oudere kinderen prima te doen. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om te picknicken. Vanaf Hamilton is het ongeveer een klein uurtje rijden naar het natuurgebied. 

Tip: wil je na de stevige wandeling naar de waterval even relaxen, ga dan naar de Opal Hot Springs . Deze liggen hier op een paar minuten rijden met de auto vandaan. Voor een paar euro kun je heerlijk relaxen in één van de vijf warmwaterbaden. 

Hamilton met kinderen#5 Ga een dagje spelen in de indoorspeeltuinen

In Nieuw-Zeeland regent het behoorlijk vaak, dus is het slim om een alternatief programma voor je kinderen achter de hand te hebben. Doordat Hamilton een vrij grote stad is, heb je hier verschillende opties om je kinderen binnen te laten spelen. De volgende opties zijn er in Hamilton wanneer het regent:

  • Fun Shed.  Zeer grote binnenspeeltuin met allerlei luchtkussens en speeltoestellen. 
  • Inflatable World. Grootste binnenspeeltuin van Nieuw-Zeeland op het gebied van luchtkussens. De Inflatable World zit naast de Fun Shed, dus deze twee speeltuinen kun je makkelijk combineren met elkaar. 
  • Chipmunks binnenspeeltuin. Deze binnenspeeltuin is iedere dag geopend en is de grootste binnenspeeltuin van Hamilton. 

Hamilton Nieuw-Zeeland
Hamilton Nieuw-Zeeland

Scroll naar boven