5 leuke activiteiten om te doen op het eiland Coromandel met kinderen

Wat te doen in Coromandel met kinderen: 5x doen!

Het eiland Coromandel is een prima bestemming om een dag of twee met je kinderen door te brengen. Het is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Auckland en het heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Houdt er wel rekening mee dat er weinig pinautomaten op het eiland zijn. Wij hebben in Coromandel twee nachten geslapen en hebben een volle dag besteed op dit eiland met onze dochter. Hieronder de vijf activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen op Coromandel eiland. 

Coromandel met kinderen#1 Graaf een kuil op Hot Water Beach

Een prima activiteit in de ochtend is het bezoeken van Hot Water Beach. Wij zaten zelf op de top 10 camping van Hot Water Beach en konden dus ‘s ochtends vanaf de camping naar het strand lopen. Bij de camping hadden we een schep gehuurd, want Hot Water Beach staat bekend om dat je hier je eigen hottub kunt graven. 

Graaf een kuil op het strand en controleer even of het water wat in de kuil loopt warm is. Is dit niet het geval, graaf dan een stukje verder. Indien je warm water aantreft is het een kwestie van een mooie kuil graven voor de hele familie en dan kan het relaxen beginnen.

Let wel op dat op sommige plekken het water echt kokend heet is en dat je kinderen zich dus niet verbranden aan het water.

Heb je geen zin om te graven of heb je geen schep tot je beschikking? Geen probleem! Er zijn genoeg mensen op het strand aan het graven, dat er op een bepaald moment genoeg kuilen zijn waarin je kunt gaan liggen. 

Wij vonden dit een prima ochtendactiviteit met onze dochter. Aangezien de zee op dit strand best wild was en het weer ook niet super goed, zijn wij ook maar een uurtje of twee gebleven op het strand. 

Tip: controleer vooraf even wanneer het eb is, aangezien het dan alleen mogelijk is om je eigen hottub te graven. Rondom Hot Water Beach staat dit overal aangegeven. 

wat te doen in coromandel
wat te doen in coromandel

Coromandel met kinderen#2 Bezoek het mooiste strand van Nieuw-Zeeland

Cathedral Cove Beach is één van de meest gefotografeerde stranden van Nieuw-Zeeland en dat is terecht. Het is een prachtig strand met mooie rotsen in het water, waar je met de watertaxi heen gebracht kunt worden. Wij zijn nadat we in de ochtend naar Hot Water Beach geweest waren, met de auto naar het plaatsje Hahei gereden en hebben daar de watertaxi genomen naar het strand. 

Het strand met de rotsen is inderdaad erg fotogeniek, maar houdt er rekening mee dat het wel druk kan zijn op het strand. Voor meer informatie over de watertaxi klik hier.  Ga je liever op een georganiseerde tour naar de eerste twee genoemde bezienswaardigheden klik dan hier

Voor de sportieve gezinnen is er ook een optie om met een kajak dit strand te bereiken. Ze hebben een exclusieve tour voor families, waarbij ze rustig naar het strand toe peddelen. Deze tour duurt drie uur, waarvan je twee tot tweeënhalf uur op het water zit met je kinderen. Voor meer informatie over deze tour klik hier

Tip: Ga lunchen in Hahei bij het Hahei Beach café. Bij dit restaurant zit een grote speeltuin, waar onze dochter zich prima vermaakt heeft en wij op het gemak konden lunchen. Dit café ligt op loopafstand van de watertaxi, dus prima te combineren!

wat te doen in coromandel
wat te doen in coromandel

Coromandel met kinderen #3 Bezoek het Te Whanganui-A-Hei Marine Reserve

Met deze boottocht bezoek je naast Cathedral Cove Beach ook het nationale park Te Whanganui-A-Hei Marine. Bij deze tour bezoek je meerdere rotsformaties langs het water, ga je snorkelen en kun je als je geluk hebt dolfijnen, orkaś, pinguïns en andere vissen spotten.

Doordat ze op een glass bottom boat varen, hoeven hele kleine kinderen niet het water in, maar kunnen ze door het glas de zee onder hen zien. Voor gezinnen hebben ze voor deze tour speciale acties. Voor meer informatie over deze tour en de prijzen van de tour klik dan hier

Tip: de tour vertrekt vanuit de plaats Whitianga, waar je ook nog een grote speeltuin hebt liggen. 

wat te doen in coromandel

Coromandel met kinderen #4 Ontdek Coromandel met de trein

Wil je nog meer van de natuur genieten op Coromandel dan is deze treinrit met het gezin aan te raden. De trein is speciaal voor kinderen en heen en terug duurt de rit een uur. Het is Nieuw-Zeelands steilste treinrit. Ook hier hebben ze (zoals bijna bij alle attracties in Nieuw-Zeeland) een aanbieding voor gezinnen.

Tip: In de buurt van deze treinrit zit ook een soort van speeltuin/ pretpark met veel attracties rondom het water. Ook deze trein kun je hier al vooraf boeken. 

Reisroutes Nieuw-Zeeland

Coromandel met kinderen #5 Vermaak je op één van de vele campings op Coromandel

Coromandel heeft een aantal fantastische campings, met veel faciliteiten voor kinderen. Denk hierbij aan speeltuinen, fietsjes en soms een zwembad.

Wij zaten zelf op Hot Water Beach top 10 camping waar onze dochter zich uren heeft vermaakt in de speeltuin, de trampoline en de fietsjes die hier te huur zijn. 

Op Coromandel heb je meerdere campings met deze faciliteiten. Zo heeft Coromandel Top 10 Holiday Park naast de speeltuin, trampoline en fietsjes ook nog een zwembad, waar de kinderen zich in de zomer kunnen vermaken. 

nieuw-zeeland camper of auto
Reisroutes Nieuw-Zeeland

Scroll naar boven