5 leuke activiteiten in Taupo om te ondernemen met kinderen

Wat te doen in Taupo met kinderen? 9 bezienswaardigheden op een rij!

Taupo is één van de bestemming op het Noordereiland die door de meeste gezinnen bezocht wordt. Het staat bekend om het grote meer wat bij de plaats zelf ligt. Wij zijn zelf met onze dochter hier een week geweest en hebben ons uitstekend vermaakt. Toch kun je in een dag of drie de meeste bezienswaardigheden wel bezoeken. Wij hebben de leukste activiteiten in Taupo met kinderen voor jullie op een rij gezet.

Taupo met kinderen #1 Ga raften met het gezin

In Taupo heb je twee organisaties waar je met het hele gezin kunt raften. Je kunt dit al doen met kinderen vanaf drie jaar. De excursie duurt drie uur, waarvan je een kleine twee uur op het water zit.

Wij vonden het een hele leuke activiteit met onze dochter van vier jaar. Je krijgt een heel dik pak aan (dat vond onze dochter wel wat minder in het begin),  zodat je het niet koud hebt op het water. Ook ga je op een wat rustiger stuk van de rivier, waardoor het voor jonge kinderen wel spannend is, maar niet eng.

Je kunt deze excursie boeken bij Rafting Newzealand en Tongariro River Rafting.

wat te doen in Taupo
wat te doen in Taupo

Taupo met kinderen#2 skydiven

Taupo is de skydive hoofdstad van de wereld en er is in principe geen leeftijd beperking om deze activiteit te doen. Toch wordt het pas voor kinderen vanaf 10 jaar aangeraden. Voor oudere kinderen kan het dus een hele gave ervaring zijn, als ze dit durven.

Je springt vanuit een vliegtuig met een instructeur en maakt een vrije val, totdat de parachute wordt opengetrokken. Hoe lang deze vrije val duurt, dat ligt er aan op welke hoogte je springt.

In Taupo kun je kiezen tussen 9.000 feet (30 seconden vrije val), 12.000 feet (45 seconden vrije val), 15.000 feet (60 seconden vrije val) of 18.000 feet (75 seconden vrije val).

Voor uitgebreide informatie over skydiven in Taupo en mijn (Joep) ervaringen kijk dan eens op de blog skydiven in Taupo.

Skydiven Nieuw-Zeeland
Skydiven Nieuw-Zeeland

Taupo met kinderen #3 Bezoeken van de Huka waterval

De meest bezochte attractie in Nieuw-Zeeland is de Huka waterval. Je kunt deze waterval op drie manieren bezoeken en bezichtigen:

  • Met een spectaculaire jetboot. Voor de meeste actie is dit de beste optie en je komt heel dicht bij de waterval. Dit is wel een vrij dure optie. 
  • Met de rustige cruiseboot. De website geeft aan dat hij drie keer per dag uitvaart en dat de tocht ongeveer 1,5 uur duurt. Wij wilden deze tour boeken, maar toen wij aankwamen bij de maatschappij waren wij de enige toeristen en ging de tour niet door. Wij waren wel in het naseizoen in mei. 
  • Te voet. Hier hebben wij uiteindelijk voor gekozen, toen de cruiseboot niet doorging. Het pad naar de waterval is goed te lopen (ook met buggy) en van bovenaf zie je de waterval.  Je bent in een paar minuten vanaf de parkeerplaats bij de waterval. Dit is uiteraard ook de goedkoopste optie, aangezien je dit gratis kunt doen.
wat te doen in Taupo

Taupo met kinderen #4 Bezoeken van het Crater of the Moon park

Kunnen jij en je kinderen geen genoeg krijgen van vulkanische natuurparken, dan is de Crater of the Moon park een prima uitje om een uurtje (of twee) rond te lopen.

Dit park ligt dicht bij de Huka waterval en de entree van het park is maar een paar euro. Ze hebben voor kinderen enorme buggy’s die je kunt lenen, waarmee je makkelijk door het hele park kunt lopen. Reken er op dat je hier een uur tot twee uur kunt rondlopen met je kinderen. 

wat te doen in Taupo
campings Nieuw-Zeeland

Taupo met kinderen #5 Tochtje maken over het Taupo meer

Op het meer van Taupo kun je op drie manieren een tochtje maken:

  • Met een zeilboot. Wat is er heerlijker dan met je kinderen op een zeilboot bij goed weer over een meer zeilen? In Taupo kan het! Je kunt een zeiltocht maken van ongeveer 2,5 uur met je kinderen en ondertussen kijken naar de oude rotstekeningen die door de Maori bevolking gemaakt zijn.                   
  • Met een motorboot. Wil je de rotstekeningen op het meer Taupo met kinderen wel zien, maar hoeft dit niet met een zeilschip kun je voor een tocht met een motorboot gaan. Deze tour is een stuk goedkoper dan het zeilschip.
  • Met een kajak. Voor de actieve ouders is het ook mogelijk om het meer van Taupo met kinderen over te steken per kajak. De tour duurt in totaal vier uur, waarvan je drie uur op het water bent en ook de rotstekeningen gaat bezichtigen. 

Bonusactiviteit voor ouders in Taupo met kinderen

Op iets minder dan een uur rijden vanaf Taupo heb je de Tongariro Alpine Track liggen. Dit is een zeer pittige wandeling van 19,4 kilometer met veel hoogteverschil waar je tussen de vijf en acht uur mee bezig bent. Het wordt ook wel de mooiste dagwandeling genoemd van Nieuw-Zeeland.

Zelf heb ik (Joep) deze tocht gelopen en vond het één van de hoogtepunten van onze reis door Nieuw-Zeeland. Benieuwd naar mijn ervaringen en wil je meer informatie over deze wandeltocht kijk dan op de reisblog wandeling Tongariro Crossing.  

Helaas is deze wandeltocht te pittig om met kinderen te lopen. Wel is het mogelijk om in dit natuurpark ook te wandelen met je kinderen. Op de website van het park vindt je verschillende wandeltochten die al starten met een duur van 20 minuten.

Daarnaast zijn er in dit park mogelijkheden om te skiën in de winter en te mountainbiken in de zomer.

Reisroutes Nieuw-Zeeland
Reisroutes Nieuw-Zeeland

Overige activteiten in taupo met kinderen

Natuurlijk zijn er nog meer activiteiten in de omgeving van Taupo met kinderen die je kunt ondernemen. Hier zijn wij zelf helaas niet meer aan toe gekomen, maar hadden we wel op onze lijst staan:

  • Huka Prawn park. Dit garnalenpark heeft twee speeltuinen en allerlei toestellen op het water. Verder kun je hier vissen op garnalen. Daarnaast zit er een restaurant bij, waarbij je aan het water kunt eten met je gezin. 
  • Maori experience. Bij de Wairakei Terraces kun je een rondleiding krijgen door een Maori dorp en hier kun je ook een voorstelling bekijken. Er zit ook een spa bij, maar deze is alleen voor kinderen vanaf 14 jaar toegankelijk. Het Maoridorp is wel voor alle leeftijden.
  • Je Happy Meal eten in een vliegtuig. In Taupo staat misschien wel de meest bijzondere McDonald’s ter wereld. Je kunt daar namelijk je maaltijd in een vliegtuig opeten. Houdt er wel rekening mee dat het vliegtuig van binnen niet heel fris ruikt. Wij hebben daarom onze maaltijd toch maar in het restaurant zelf opgegeten.

Dus als je jezelf afvraagt wat te doen in Taupo met kinderen, dan zijn er voldoende mogelijkheden om je een week te vermaken!
wat te doen in Taupo
wat te doen in Taupo

Waar slapen in taupo met kinderen?

In Taupo heb je twee vakantieparken, waar veel vermaak is. Zo hadden wij zelf een huisje gehuurd met het gezin op het Taupo Spa Resort en konden wij tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de warmwaterbaden van het resort. Daarnaast was hier ook een speeltuin met springkussen aanwezig, waardoor we ook in de namiddag met onze dochter nog even fijn buiten konden spelen.

Ook is er in Taupo een top10 camping (Taupo Top 10 Holiday Park) aanwezig, waar je ook een huisje kunt huren met je gezin en waar je ook een speeltuin, trampoline en een warm water bad bij hebt.  

campings Nieuw-Zeeland
Reisroutes Nieuw-Zeeland
Scroll naar boven