11 top activiteiten met kinderen in Singapore!

Singapore is een leuke bestemming om een paar dagen met je kinderen naar toe te gaan, als onderdeel van bijvoorbeeld een reis naar Azië. Het land is veilig, super schoon en tussen alle kinderactiviteiten door kun je ook nog een beetje cultuur snuiven. Eigenlijk kun je Singapore als een grote stad zien, waar je met kinderen van alles kunt doen. Je zult je daarom niet snel vervelen in Singapore. Het is uiteraard afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn welke activiteiten je zelf wil ondernemen in deze wereldstad, maar we hebben hieronder in ieder geval een grote lijst met activiteiten geplaatst die je kunt ondernemen met je gezin.

wat te doen in Singapore met kinderen #1 Gardens by the Bay

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Singapore zijn de reuzebomen van Gardens by the Bay. Je kunt tussen de grote bomen lopen over de hoge loopbrug en onze dochter vond dit heel spannend en interessant.

Nog interessanter dan deze reuze bomen was de waterspeeltuin en gewone speeltuin die bij deze Gardens by the Bay liggen. Singapore heeft (vanwege de hoge temperaturen) bij veel bezienswaardigheden ook iets met water gemaakt, zodat kinderen dus overal verkoeling kunnen zoeken.

Neem daarom ook zwemkleding voor je kinderen (en eventueel voor jezelf) mee als je naar Gardens by the Bay gaat. De entree voor volwassenen is ongeveer 18 euro en voor kinderen de helft van deze prijs. 

Wil je vooraf je kaartjes boeken hiervoor, klik dan hier

Tip: iedere avond is er bij Gardens by the Bay een lichtshow om 19.45 en 20.45 uur bij de Super Tree Grove, dus als je kinderen nog niet helemaal moe zijn van een hele dag Singapore, kan dit een mooie afsluiter van je dag zijn.

wat te doen in Singapore met kinderen
Gardens by the Bay met gezin Singapore

Wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

wat te doen in Singapore met kinderen #2 Singapore Zoo

De Singapore Zoo staat bekend als één van de mooiste dierentuinen ter wereld en daar zijn wij het zeker mee eens. Om er te komen met het openbaar vervoer ben je wel even onderweg. Neem de metro naar metrostation Khatib (vanuit het centrum ongeveer 30 minuten) en buiten dit metrostation staat duidelijk aangegeven een halte vanuit waar een bus (Mandai Khatib Express) vertrekt naar de dierentuin voor 1 dollar per persoon. Deze bus zet je in ongeveer een kwartier af bij de ingang van de dierentuin.

De dierentuin is mooi aangelegd en mede door het tropische klimaat heb je op veel plekken het idee of je door de jungle loopt.

In de dierentuin zit wederom een waterparkje, waardoor het advies is om iets van zwemspullen mee te nemen. Onze dochter heeft zich hier ruim een uur vermaakt.

Kijk ook even op de website van de dierentuin welke activiteiten er allemaal zijn op de dag dat je de dierentuin met je kinderen bezoekt.

Zo zijn er mogelijkheden om bepaalde dieren te voeren en zijn er verschillende shows gedurende de dag. De entree van de dierentuin is ongeveer 20 euro voor volwassenen en voor kinderen 15 euro. Voor kinderen die langer zijn dan 106 cm heb je hier ook nog een waterattractie, waarvoor je apart kaartjes moet kopen.

Wil je vooraf je kaartjes al boeken, klik dan hier. 

wat te doen in Singapore met kinderen
wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

wat te doen in Singapore met kinderen #3 Little India en China Town

In deze twee wijken van Singapore kun je cultuur snuiven en goedkope spulletjes kopen in de verschillende winkeltjes. Beide wijken hebben een eigen uitstraling en zijn makkelijk te bereizen met de metro.

In Little India heb je twee bekende tempels (Buddha Tooth Relic en Sri Marriamman tempel), waarbij het vaak erg druk is. Je kunt hier zelf even naar binnen gaan en zien hoe de vele Indiërs die de stad rijk is, hun goden aanbeden.

Bij de vele kraampjes in Little India kun je voor heel weinig geld een nieuwe zonnebril of wat speelgoed voor de kinderen kopen.

In China Town heb je ook indrukwekkende tempels. Wij hebben hier de bekendste tempel (Thian Hock Keng Tempel) bezocht. Deze tempels zijn gratis te bezoeken en je kunt zelf bepalen hoe lang je hier verblijft. Voor ons was het een prima uitstapje aan het einde van de dag om door deze twee wijken een paar uurtjes te lopen en cultuur te snuiven.

wat te doen in Singapore met kinderen #4 waterpark Wild Wild Wet

Als je kinderen houden van een spectaculair buitenzwembad met tientallen glijbanen, dan is het WildWildWet waterpark een mooie optie om je een hele dag met het gezin te vermaken. Neem de metro tot metrostation Pasir Ris en vanaf daar is nog een stukje lopen naar het waterpark.

Je kunt hier zelfs je eigen huisje huren met koelkast, kluis en handdoeken, maar doordat je toch de hele tijd in de weer bent is dat overbodig. Bij het waterpark zit een foodcourt, waar je met je gezin kunt gaan eten en je een stempel krijgt van het zwembad als je weer terug naar binnen wil. Bij sommige glijbanen werken ze met een minimale lengte, maar er zijn voldoende glijbanen over voor kleinere kinderen.

Tip: Wij zijn op een doordeweekse dag geweest (de prijzen van de entree zijn dan lager en het is minder druk) en dan is het waterpark van 13.00 uur open tot 19.00 uur. Vooraf hebben wij het prachtige Pasir Ris park bezocht met enorme speeltuin en op die manier hebben we ons de gehele dag vermaakt op één locatie.

wat te doen in Singapore met kinderen gezin
wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

wat te doen in Singapore met kinderen #5 Bezoek de stranden van Sentosa eiland

Ook voor een dagje strand kun je in Singapore terecht en wel op Sentosa eiland. Dit kunstmatig aangelegde eiland heeft maar liefst 22 verschillende attracties en staat helemaal in het teken van entertainment.

Hoe kom je op Sentosa eiland? Neem de metro naar Harbour Front metro station en loop naar de  derde verdieping van de Vivo citymall . Vanuit hier gaat de Sentosa Express Monorail line die je voor 2,5 euro heen en terugbrengt naar dit eiland.

Op Sentosa eiland liggen verschillende stranden, waarvan Palawan en Sentosa Beach wel de bekendste zijn.

Bij Palawan beach heb je ook een groot waterspeeltuin liggen (piratenschip), waar de kinderen gratis kunnen spelen. Bij dit strand ligt ook een foodcourt met westers eten. Je hebt bij het strand ook een loopbrug, waar je kunt lopen naar het meest zuidelijke puntje van Azië.

Sentosa Beach is over het algemeen wat drukker en hier kun je verschillende watersporten beoefenen en beachvolleyballen.

Tip: Je kunt Sentosa eiland vanuit de lucht bekijken door de kabelbaan te nemen naar het eiland.  Kies exit B van het Harbourfront metrostation naar Harbourfront centre. Het is voor een rondtrip 22 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen. Je kunt vanuit Harbourfront eerst naar boven naar Mount Faber (voor het uitzicht) en dan volledig afdalen naar Sentosa Eiland.

wat te doen in Singapore met kinderen #6 Bekijk de skyline vanaf het water

Singapore heeft een fantastische skyline en je kunt vanaf het water hier ongeveer 45 minuten van genieten met de bootmaatschappij Clarke Quay Jetty.

Neem de metro naar Clarke Quay metrostation en daar heb je verschillende locaties aan het water waar je een boottrip kunt boeken.

Wij vinden het altijd wel heel relaxt om vanaf een boot het dagelijks leven van een bepaalde stad te aanschouwen, dus wij vonden deze boottrip dan ook zeker een aanrader. De prijzen zijn ongeveer 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen.

Met oudere kinderen zou je er ook voor kunnen kiezen om een flinke wandeling te maken langs het water en de verschillende bezienswaardigheden, maar houdt er rekening mee dat het erg warm kan zijn in Singapore.

Singapore met kinderen

wat te doen in Singapore met kinderen #7 Kidzania Singapore

Wij hebben zeker vanwege de prijs lang getwijfeld om hier naar toe te gaan, maar toch besloten dat we dit weleens wilde ervaren. De entreeprijs is voor kinderen ongeveer 40 euro en voor volwassenen 21 euro, waardoor wij toch ruim 80 euro kwijt waren met ons gezin.

In Kidzania kunnen de kinderen allerlei beroepen uitoefenen zoals pizza bakken, snoepjes maken en een vliegtuig besturen. Kinderen vinden dit fantastisch en bij ieder beroep kunnen de kinderen zich helemaal in de stijl van het beroep omkleden.

Toch hielden wij er gemengde gevoelens aan over, aangezien de kinderen steeds in groepjes onder begeleiding de verschillende beroepen moesten uitoefenen en in Singapore een bepaalde cultuur heerst dat ze niets aan het toeval willen overlaten en hierdoor gaat dit ten koste van de speelsheid van de kinderen.

Zo werden de kinderen bij de verschillende beroepen vrij streng toegesproken en moesten ze vaak lang wachten tot ze iets mochten doen. Daarbij kwam nog dat onze dochter van vier jaar uiteraard weinig begreep van het Engels, waardoor het niet helemaal top was. Of onze dochter daar zelf veel van gemerkt heeft, dat valt te betwijfelen, maar wij vonden deze activiteit niet helemaal top.

wat te doen in Singapore met kinderen
wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

Wat te doen in Singapore met kinderen

Kidzania Singapore met gezin en kind
Kidzania met gezin Singapore

wat te doen in Singapore met kinderen #8 Botanische tuinen

Als je de drukte van de stad even beu bent, dan kun je samen met je kinderen in de botanische tuinen tot rust komen. Doordat de bomen en planten vrij hoog zijn, heb je veel schaduwplekken in dit park.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten (wijzelf hebben heerlijk gegeten bij een restaurantje in de tuinen, waar voor de kinderen nog een speelgoedkeukentje stond, waar onze dochter zich gemakkelijk een uurtje vermaakt) en in de buurt van de tuinen zit nog de Jacob Ballas Children Garden speeltuin, waar je kinderen zich nog kunnen uitleven.

Speeltuin Singapore met gezin en kinderen

wat te doen in Singapore met kinderen #9 Universal Studio’s Singapore

Zoals al eerder gemeld zijn er op Sentosa eiland heel veel attracties en één van deze attracties is het pretpark van Universal Studio’s.

Er zijn zeven verschillende zones om te ontdekken en iedere zone heeft zijn eigen achtbanen, shows, winkels, restaurants en straat entertainment.  Het park kan druk zijn en het beste kun je vooraf je tickets al online kopen.

Je kunt verder een soort van fastpass kopen, waardoor je bij verschillende attracties via de fastpass ingang naar binnen kan en dat scheelt heel wat uurtjes wachten in de hitte. Kijk vooraf even goed in welke attracties je kinderen allemaal mogen, aangezien verschillende attracties met een minimumlengte werken. Zeker wanneer je met oudere kinderen gaat, is dit pretpark natuurlijk een prima optie om een gehele dag je te vermaken.

wat te doen in Singapore met kinderen #10 Shoppingmalls van Orchard road

Orchard road is het shopping gebied van Singapore en telt maar liefst 22 shopping malls. Deze shoppingmalls zijn over het algemeen heel kindvriendelijk en in de meeste vind je ook een speeltuin voor kinderen. Vaak heb je hieromheen ook nog een foodcourt, waardoor je als ouder op je gemak kunt eten, terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

Singapore shoppingmall met kinderen

wat te doen in Singapore met kinderen #11 Marina Bay Sands

Wij hebben lang getwijfeld om een nachtje te verblijven in het luxe hotel Marina Bay Sands, maar aangezien we 6 maanden lang op reis waren en de prijs voor een overnachting met het gezin rond de 300 euro was, hebben we toch besloten om hier van af te zien.

Het Marina Bay Sands hotel is de blikvanger van de stad met zijn aparte architectuur. Hoe geweldig is het om met je kinderen te zwemmen in het zwembad van dit hotel met uitzicht over de gehele stad? Klik hier voor informatie over het boeken van een nachtje in dit hotel.

Je ziet dus dat er voldoende activiteiten in Singapore met kinderen te ondernemen zijn. Voor meer tips over Singapore bekijk dan ook eens het reisblog reistips Singapore.   

wat te doen in Singapore met kinderen

Scroll naar boven