10 verre eilanden met kind getest in 6 maanden

10 verre eilanden met kind getest in 6 maanden. Welke eilanden zijn ideaal voor een reis met kinderen naar een eiland?

Op onze wereldreis van zes maanden met onze dochter hebben wij maar liefst tien verschillende eilanden bezocht. Welke eilanden vonden wij het meest geschikt voor kinderen? En op welke eilanden zijn de meeste activiteiten voor kinderen? We zullen de verschillende eilanden op een rijtje zetten en onze mening geven over ieder eiland.

#1 Malediven

Dit land staat bekend om zijn prachtige witte stranden en dat is ook de voornaamste reden waarom je de eilanden moet bezoeken met je kinderen. Dat een reis naar de Malediven niet duur hoeft te zijn, hebben wij laten zien in ons reisblog over het eiland.

De stranden van de Malediven zijn ideaal voor kinderen. Op de meeste stranden loopt het heel geleidelijk af, waardoor je tientallen meters de zee in kunt lopen en nog maar tot je knieën in het water staat.

Daarnaast is het water heerlijk warm, waardoor je echt het idee hebt dat je in een heerlijk bad zit met je kinderen. Doordat het water kalm is, kun je makkelijk met je kinderen snorkelen en tropische vissen bekijken.

Als je van een strandvakantie houdt met je kinderen, is dit eiland echt een aanrader!

#2 Sri Lanka

Maak je graag wandelingen? Ga je graag op safari? Snuif je graag cultuur tijdens je reis? Relax je graag op mooie witte stranden? Dan is Sri Lanka het land waar je naar toe moet gaan!

Dit prachtige land heeft al deze activiteiten en de meeste bestemmingen liggen op een paar uurtjes reistijd van elkaar.

Een ander voordeel van Sri Lanka is dat het land goed bereisbaar is met een privé chauffeur.

Daarnaast zijn de mensen ontzettend lief en dol op kinderen. Ook een voordeel is dat het land relatief goedkoop is.

Wil je een land bezoeken dat nog niet super toeristisch is en dat veel te bieden heeft voor jou en je kinderen, dan is Sri Lanka echt een topland om te bezoeken.

#3 Cuba

Cuba is een vakantieland in opkomst. Ook zijn de afstanden tussen de verschillende bestemmingen niet super groot. De hoofdstad Havana is echt een leuke stad om een paar dagen met je kinderen te verblijven.

Je kunt hier een mooie route maken, waarbij je veel cultuur kunt snuiven en kunt afsluiten in de plaats Varadero voor een heerlijke strandvakantie.

Reis Havana met kinderen
Reis Havana met kinderen

#4 Tonga

Tonga is misschien wel het meest onbekende eiland in deze lijst en wordt ook nog maar weinig door toeristen bezocht. Onterecht vinden wij, aangezien het echt veel te bieden heeft voor ouders met kinderen.

Het grote nadeel van dit eiland is dat het zo afgelegen ligt. Je kunt daarom het beste dit land bezoeken als onderdeel van een reis naar Nieuw-Zeeland of Australië.

Doordat het land nog niet druk bezocht wordt door toeristen, staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Hierdoor ontbreekt het nog wel een beetje aan faciliteiten. Toch zijn hier voldoende goedkope dagtrips te maken met kinderen naar prachtige subtropische eilanden.

Ben je op zoek naar een bijzonder land, waar jij één van de weinige toeristen bent, dan is Tonga een mooi land om te bezoeken.

#5 Fiji

Het eiland Fiji wordt door veel reizigers bezocht als onderdeel van een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. De faciliteiten zijn hier dan ook beter dan een land als Tonga, maar de prijzen zijn ook een stuk hoger.

Vanuit de hoofdstad Nadi, kun je met een soort Hop On Hop Off boot tientallen eilanden voor de kust bezoeken. Hierbij zijn genoeg eilanden, waar zeer kindvriendelijke resorts te vinden zijn. In onze blog over Fiji hebben we hier al een aantal van deze resorts op een rijtje gezet.

Naar Fiji kom je wel puur voor de stranden, aangezien er verder niet zo heel veel te bezoeken is met kinderen. Wil je een week strandplezier vastplakken aan je reis door Australië of Nieuw-Zeeland dan is het eiland Fiji zeker wel een optie.

#6 Samoa

Samoa ligt in de buurt van de eilanden Fiji en Tonga en zit qua toerisme een beetje in het midden. De mogelijkheden om mooie stranden en eilanden te bezoeken vanuit de hoofdstad vallen tegen. Wel kun je in een dagtrip over het eiland mooie stranden, watervallen en meertjes bezoeken met een huurauto.

Als we moeten kiezen tussen de drie eilanden Fiji, Tonga en Samoa, dan kiezen wij niet als eerste voor Samoa als ideaal eiland om te bezoeken met kinderen.

#7 Noordereiland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is al jaren in trek bij veel gezinnen met kinderen. De faciliteiten zijn net als in Nederland top voor kinderen en de bezienswaardigheden indrukwekkend. Wel is dit vooral een bestemming voor gezinnen die van de natuur houden.

Nieuw-Zeeland is in vergelijking met bijvoorbeeld Australië erg compact, waardoor de reistijd tussen de bestemmingen over het algemeen klein is. Dat is met kleine kinderen echt een pluspunt.

Wil je een actieve vakantie, waarbij je met je kinderen veel in de natuur bent, dan is Nieuw-Zeeland echt een eiland om te bezoeken.

Reisroutes Nieuw-Zeeland
Tongariro wandeling

#8 Hawaii

Hawaii staat zeker in onze top 3 van eilanden die ideaal zijn voor kinderen. Wij zijn bijna drie weken op het eiland Oahu geweest en hebben hier een toptijd gehad.

Het grote nadeel van Hawaii is dat het vrij afgelegen ligt. Vanaf Los Angeles is het nog eens 5,5 uur vliegen naar Hawaii.

Toch hebben de verschillende eilanden veel te bieden. Vooral veel mooie stranden en veel natuur. Ieder eiland is enorm divers, waardoor je makkelijk een paar weken van het ene naar het andere eiland kunt hoppen met kinderen.

Wijzelf zijn drie weken op Oahu geweest en hebben ons prima vermaakt met onze dochter. Voor inspiratie en informatie over de andere eilanden, kijk dan eens op dit reisblog van Karlijn.

#9 De Bahama’s

Het eiland de Bahama’s is erg toeristisch en wordt overspoelt door cruiseschepen en Amerikanen. Hierdoor zijn de prijzen voor tours ook erg hoog. Dat is uiteraard logisch, omdat dat te maken heeft met vraag en aanbod.

Voor ons waren de Bahama’s een noodzakelijke tussenstop, omdat we niet rechtstreeks meer konden vliegen tussen de VS en Cuba.

Toch waren wij wel onder de indruk van het strand Cabbage Beach. Dit prachtige witte strand wordt nog gerund door de lokale bevolking, waardoor de prijzen voor eten, drinken en een strandbedje nog relatief laag liggen.

Als we kijken naar de andere eilanden die wij bezocht hebben, dan staan de Bahama’s niet super hoog op ons lijstje.

tips goedkope vliegtickets
Cuba met kinderen

#10 Vancouver Eiland

Dit eiland in Canada is zeer in trek bij gezinnen met kinderen die van de natuur houden. Voor een actieve vakantie ben je op dit eiland op de juiste plek. Surfen, vissen, walvissen en beren spotten, kajakken, mountainbiken en wandelen zijn hier prima activiteiten die je met kinderen kunt ondernemen.

Daarnaast is Canada een westers land, waar de faciliteiten prima geregeld zijn. Wel zorgt dat ervoor dat de prijzen een stuk hoger liggen, dan dat je naar eilanden gaat in ontwikkelingslanden.

Op Vancouver eiland kun je makkelijk een paar weken doorbrengen. Zoek je nog een mooie route door Canada met kinderen, lees dan dit reisblog  eens.

Ben je ook van plan om een aantal van deze eilanden te bezoeken als onderdeel van een wereldreis en heb je hulp nodig bij het plannen van een wereldreis, kijk dan even naar onze verschillende reisblogs die wij geschreven hebben over het maken van een wereldreis met je gezin.

Rondreis West Canada met kinderen
rondreis Vancouver met kinderen

Scroll naar boven