Goedkope bestemmingen met kinderen

10x overnachten onder de 10 euro

Vaak wordt er gezegd dat reizen duur moet zijn, maar er zijn nog steeds bestemmingen waar je voor minder dan 10 euro met je gezin kunt slapen. We hebben gekeken naar de prijzen van accommodaties op booking.com en hebben gekeken naar de prijs voor een accommodatie voor een gezin met twee kinderen van vijf en acht jaar oud. Op deze tien bestemmingen kun je nog voor minder dan een tientje overnachten met je gezin. 

Goedkope bestemmingen met kinderen #1 Agra (India)

Altijd al een keer de zeven nieuwe wereldwonderen willen bezichtigen. Agra is de plaats waar je één van die zeven nieuwe wereldwonderen kunt bewonderen: de Taj Mahal. Dit prachtige marmeren mausoleum is één van de bekendste gebouwen ter wereld en zal voor ons gezin altijd een bijzondere plek blijven (Ik, Joep heb mijn vrouw Sanne hier ten huwelijk gevraagd). Je kunt in Agra overnachten met je gezin vanaf 5 euro per nacht. 

Goedkope bestemmingen

Goedkope bestemmingen met kinderen #2 Hoi’an (Vietnam)

Hoi’an ligt in het midden van Vietnam en is een enorm leuk plaatsje, met erg veel leuke restaurants. Je kunt hier verschillende rijstvelden bezoeken en lekker aan het strand liggen. Ook kun je hier net als ons voor heel weinig geld een pak op maat laten maken en opsturen naar Nederland voor zeer weinig geld. Je kunt in Hoi’an met je gezin vanaf 6 euro per nacht overnachten. 

Goedkope bestemmingen

Goedkope bestemmingen met kinderen #3 Siem Reap (Cambodja)

Wij zijn enorm fan van het land Cambodja vanwege de enorm vriendelijke mensen die er wonen. Siem Reap is één van de bekendste plaatsjes vanwege de prachtige tempels van Angkor Wat. Je kunt hier dagenlang dwalen tussen de overwoekerde tempels en eeuwenoude heiligdommen. In Seam Reap kun je al vanaf 6 euro per nacht overnachten met je gezin. 

Sparen voor wereldreis

Goedkope bestemmingen met kinderen #4 Medellin (Colombia)

Colombia wordt steeds meer ontdekt door reizigers en één van de mooiste plaatsen van dit land is Medellin. De stad van de eeuwige lente is vooral bekend vanwege Pablo Escobar, maar tegenwoordig ook vanwege het bruisende nachtleven en de hippe cafeetjes. Neem de kabelbaan over de stad en geniet van het uitzicht en het stadsleven. In Medellin kun je vanaf 7 euro overnachten met je gezin. Voor meer informatie over een rondreis door Colombia kijk hier.  

Medellin Colombia reis met kinderen

Goedkope bestemmingen met kinderen #5 Sibu (Maleisie)

Sibu is een middelgrote stad in Maleisië en de uitvalsbasis voor een trip naar een aantal inheemse dorpen (Iban en Orang Ulu) waar de bevolking nog in traditionele huisjes woont. Bezoek deze stad tussen april en september, aangezien dan de minste regen valt. Je kunt al vanaf 7 euro per nacht met je gezin verblijven in deze stad in Maleisë. 

Sibu Maleisie met kinderen reis

Goedkope bestemmingen met kinderen #6 Bukit Lawang (Indonesie)

Bukit Lawang is een klein dorpje in de jungle van Indonesië op het eiland Sumatra en de faciliteiten zijn hier beperkt. Zo hadden wij geen warm water en kon je je alleen douchen in de rivier die bij het dorp ligt. Toch is dit dorpje de moeite waard vanwege de Orang Oetan die hier in de jungle te bewonderen is. Met een gids kun je hier door de jungle de apen in het wild spotten en dat is een hele gave ervaring. Je kunt in Bukit Lawang al overnachten vanaf 5 euro per nacht met je gezin. 

Bukit Lawang Uran Oetang Indonesië

Goedkope bestemmingen met kinderen #7 Kathmandu (Nepal)

De hoofdstad van Nepal is de perfecte uitvalsbasis om het land verder te bezoeken. In het centrum heb je op het Durbar Square prachtige oude tempels en ook de gezellige backpackerswijk Thamel. Vanaf Kathmandu hebben wij ook de andere twee koningssteden Patan en Bhaktapur bezocht. Je kunt je hier makkelijk een week vermaken en je kunt hier al overnachten vanaf 5 euro per nacht met je gezin. 

Kathmandu Nepal met kinderen reis

Goedkope bestemmingen met kinderen #8 Udawalawe (Sri Lanka)

Het plaatsje Udawalawe in Sri Lanka stelt niet zoveel voor, maar dat maakt ook niet uit want de meeste reizigers komen hier voor het Udawalawe National Park. Dit park ten zuiden van Sri Lanka heeft een grote kudde olifanten, krokodillen, apen en bizons rondlopen. Je kunt een halve of een hele dagtocht in dit park boeken en wijzelf hebben met onze dochter een halve dag tour geboekt en alle bovengenoemde dieren ruimschoots gezien. In Udawalawe kun je al voor 2 euro per nacht met je gezin overnachten. Wil je meer lezen over de mogelijkheden van safari’s in Sri Lanka klik dan hier

Sri Lanka met kinderen
Kindsafari Udawalawe met gezin

Goedkope bestemmingen met kinderen #9 Johannesburg (Zuid-Afrika)

Ook in Zuid- Afrika hoef je niet voor veel geld te overnachten met je gezin. In Johannesburg kan het al vanaf 9 euro. In deze grootste stad van Zuid-Afrika zullen de meeste reizigers landen en zal deze bestemming het vertrekpunt zijn van een mooie rondreis door Zuid-Afrika. Toch is er in Johannesburg genoeg te beleven. Zo kun je een fietstocht maken door de hippe township Soweto en kun je het apartheid museum bezoeken. Ook kun je in een dagtrip vanuit deze plaats op safari om de Big Five te spotten. Het Pilanesberg National Park ligt op 2,5 uur rijden vanaf Johannesburg. 

Johannesburg Zuid Afrika reis met kinderen

Goedkope bestemmingen met kinderen #10 Marrakesh (Marokko)

De leukste stad in Marokko is toch wel Marrakesh. Deze stad kun je al vanaf Nederland in de vorm van een stedentrip bezoeken. Het bekendste plein is toch wel het Djemaa el Fna plein midden in de stad. Wij genoten hier van de verschillende acts van slangenbezweerders en acrobaten die hun kunstjes op het plein laten zien. Je krijgt in deze stad echt het duizend-en-een-nacht gevoel. Dwaal rond in de kleurrijke medina van de stad en probeer af te dingen op de honderden souvenirs die je hier zult vinden. In Marrakech kun je al overnachten vanaf 7 euro per nacht met je gezin. 

Marrakesh Marokko reis met kinderen

Scroll naar boven